Teaduskohvikus ei tehta teadust, vaid tuuakse teadus inimestele lähemale, sestap ei ole Café Scientifique’i üritused mõeldud kitsale teadlaste ringile, vaid uudishimulikele inimestele, kes soovivad mõista maailmas toimuvat.

Mõnus vestlusring

Tasuta üritusele on oodatud kõik sõltumata vanusest, akadeemilise loenguõhkkonna asemel loodetakse tekitada mõnus vestlusring. Kuna nanotehnoloogia ei pruugi olla igale inimesele eriti kodune valdkond, siis kaasatakse vahendajaks ja publikuga mõttevahetuse ergutajaks Tartu ülikooli materjaliteaduse professor Jaak Kikas, kes on ühtlasi AHHAA-keskuse teadusteatri juht ja seega juba vilunud teaduse populariseerija. “Ainus rumal küsimus on see, mis jääb küsimata,” julgustab Veinmann publikut.

Teaduskohviku üritused hakkavad toimuma kord kuus. Järgmisel korral lööb kohvik uksed valla jaanuaris Tallinnas, teemaks on alternatiivmeditsiin ning külaliseks tuntud briti teadusajakirjanik Toby Murcott.

Edaspidi saavad teadusjanused eestlased osaleda vestlusringides evolutsioonist, kliimamuutustest, geenmuundatud organismidest, nn disainbeebidest, ajust jne.