Üldkogu koosolekul valiti teaduste akadeemia (TA) asepresidentideks astronoom Ene Ergma ja psühholoog Peeter Tulviste. Akadeemia peasekretäriks sai keemik Mihkel Veiderma ning juhatuse vabaliikmeteks informaatik Ülo Jaaksoo, neuroloog Ain-Elmar Kaasik, geoloog Dimitri Kaljo ja biofüüsik Richard Villems. Juhatuse liikmeteks kinnitati ka osakondade juhatajad: astronoomia ja füüsika osakonna juhataja Endel Lippmaa, informaatika ja tehnikateaduste osakonnas Rein Küttner, bioloogia, geoloogia ja keemia osakonnas Jaak Järv ning humanitaar- ja sotsiaalteaduste osakonnas Arvo Krikmann. Teaduste akadeemia president Jüri Engelbrecht valiti järgmiseks viieaastaseks ametiajaks tagasi eelmisel üldkogu koosolekul.

Üldkogu võttis vastu suvel Budapestis toimunud ülemaailmse teaduskonverentsi soovitustest tuleneva otsuse. Kiideti heaks rahvusvahelise teadusnõukogu ettepanek, mille kohaselt rõhutatakse anti- ja pseudoteaduslike arvamuste leviku kahjulikkust ühiskonnas. TA arengukava käsitlemisel pidas üldkogu eriti vajalikuks rõhutada teadlaskonna vastutust Eesti riigi majandusliku, sotsiaalse ja kultuurilise arengu eest.

Kinnitati ka Underi ja Tuglase kirjanduskeskuse põhimäärus ning otsustati teha haridusministeeriumile ettepanek ühendada Eesti Biokeskus teaduste akadeemiaga.

EPL