Et ka ETV teeb teatriauhindadest saate, oli Pihelile teada, kuid täpsemalt pole telekanalid sellest omavahel rääkinud. “Meie paneme teatriauhinnad eetrisse siis, kui teine saade lõpeb. Mida ETV teeb, pole me jälginud,” vastas Pihel küsimusele, miks on saade eetris ETV omaga ühel ajal. TV3 saade on Piheli sõnul ülekanne koos varem salvestatud klippidega.

Teatriliit ei pahanda

ETV pühapäevaõhtune saade on tunnipikkune dokumentaal, kus räägitakse teatritegijatega, näidatakse katkendeid etendustest ning selgitatakse, kes mille eest õigupoolest auhinna saab.

“Iseenesest pole otsesaate tegemine paha mõte, aga kui räägime teatrist, siis minu arvates avab dokumentaalsaade rohkem. Kätlemine ja pidulik auhindade üleandmine on küll, aga mille eest, seda ei saa otsesaates näidata,” sõnas saate reĻissöör Ketlin Habicht, kelle jaoks tunnipikkune “Eesti teatriauhinnad 2004” on ühtlasi telerežii diplomitöö.

Saated Eesti teatriauhindadest on eetris sisuliselt samal ajal: TV3 alustab ülekannet kell 21.30, ETV-s näeb dokumentaali algusega 21.50.

Eesti Teatriliidu juht Rein Oja kinnitas, et teatriliit on mõlemast saatest teadlik ning heakskiidu andnud. “Meie ainuke tingimus oli, et auhinnatseremooniast ei tehtaks otseülekannet, sest kogemus on näidanud, et kui telesaade on hea, on pidu saalis halb või siis vastupidi,” sõnas Oja.