Gardena kastmissüsteemid võib jagada kaheks:

• ringsektor-süsteemis kastmine (vihmuti liigub ringikujuliselt 5-360 kraadi);

• aquazoom kastmine (vihmuti- liigub vikerkaarekujuliselt poolkaares kuni 90 kraadi).

Ringsektor süsteemis vihmuteid on kerge kasutada: vihmuti külge kinnitatud jalg tuleb suruda maasse ning vesi voolama! Vihmuti raadiust saab muuta otsikust, liigutades seda alla- või ülespoole. Oluline on jälgida, et veesurve oleks piisav (minimaalselt 2 bari), siis on võimalik reguleerida raadiust 3-12,5 meetrini.

Aquazoom vihmutite töö-põhimõte on töötada poolkaares. Veejuga on lehvikukujuline ning seda on võimalik muuta kitsamaks ja laiemaks. Samuti saab reguleerida poolkaares liikuva vihmuti nurka. Selline kastmis- süsteem sobib hästi aia äärde.

Aquazoom kastmissüsteemi sobib kasutada ka uute muruplatside kastmiseks, sest vikerkaarekujuliselt liikuv veejuga ei kahjusta muruseemet või äsjatärganud taimekesi.

Aquazoom vihmuteid on kaks varianti.

Lihtsamad süsteemid on Polo, Polo 220 ja Polo 250, mille abil on võimalik kasta 90-250 ruutmeetrit pinda. Seadmel saab reguleerida poolkaare nurka.

Keerulisematel süsteemidel on lisaks poolkaare nurga muutmisele võimalik muuta kastmislehviku laiust.

Suurematel vihmutitel on sisse ehitatud ka taimer (5 minutit kuni kaks tundi), et kastmist veelgi hõlbustada. Nii saab aeda kasta hilisõhtul, ilma et muretseda veekraani sulgemise pärast!

Gardena valikus on selliseid vihmuteid viis erinevat varianti ning vastavalt suurusele saab kasta 105-380 ruutmeetri suurust pinda.

Vihmutisüsteemi valimisel on kasulik lähtuda pinna suurusest ja tüübist ning oluline on meeles pidada, et vihmuti töötab veesurve mõjul. Sestap ei tohi surve langeda alla 2 bari.