Eesti esimene Sekspeditsioon püüab hajutada eelarvamusi ja aidata abieluinimestel tüdimusest võitu saada

Sel nädalavahetusel korraldatakse esimest korda Eestis suurejoonelist erootikaüritust. Whiskywinteri ja Õllesummeriga rahva südamed võitnud Meediaekspress toob huvilisteni ligi 30 tundi katkematut eeskava. Laululava hoone kahel korrusel tutvustavad end mitmed seksikauplused, -ajakirjad ja klubid. “Püüame luua võimalikult pingevaba õhkkonna. Kõvahäälsed üleskutsed säärast üritust reklaamima ei sobi,” räägib messil Tallinna erootikakaupluste ketti esindav Eva Muuga. “Kahjuks on inimesed selle ettevõtmise suhtes umbusklikud. Olen kuulnud, et mõni naine on nõustunud koos mehega messile minema tingimusel, et saab sealt esimese soovi korral lahkuda. Häbenetakse iseennast.”

Messil on kõik vabatahtlik

Mess seab külastaja valiku ette. Kui inimest huvitavad ainult seksiabivahendid, võib ta piirduda esimese korruse kauplustega. Samale korrusele jäävad homo- ja lesbiklubisid tutvustavad boksid, pakutakse filmiprogramme. Kuhugi ei tirita külastajat kättpidi ja vastu tahtmist.

“Abielurutiini vastu tuleb võidelda,” arvab Eva Muuga. “Sageli ei teata, kuidas üks või teine seksipoes müüdav asi mõjub. Näiteks ostis klient himu tekitavat hispaania kärbest, kallas tütarlapsele kohvi sisse ning kurtis hiljem tinktuuri täielikku kasutust. Pidin talle selgitama, et võib-olla tüdruk siiski erutus, aga ta ei näidanud seda välja. Sääraseid vahendeid kasutatakse ikka vastastikusel huvil ja kokkuleppel.”

Messi korraldaja Mart Rekkaro räägib, et sellise ürituse tegemine on seotud suure rahalise riskiga: “Kui pileteid ostetakse palju, siis loodetavasti me kahjumisse ei jää.” Paljud, keda kutsusime messist osa võtma, olid esialgu tõrjuval seisukohal. Ma arvan, et külastajaid erutab kõige enam ikkagi pakutav showprogramm.”

Laululava teisel korrusel esinevad mitmed tuntud erootikastaarid Eestist, Soomest ja Rootsist. Shveitsist sõidab kohale eestimaise erootika ema Neiu Eva (nüüdne Madame Helle).

Nipid kõrva taha ja koju kaasa

Laupäeva öösel tantsitakse nüüdisaegse klubimuusikaga peol, mida ilmestavad nahkriietes piits-inimesed sado-maso show’ga.

Show’s osalev Eva Muuga soovitab etendusest leitud fantaasiakillukesi hiljem kodus järele proovida: “Mehed on tüdinud olemast aktiivne pool, miks peavad nemad kogu aeg põnevust pakkuma. Naine võiks osta messilt seksika pesu, panna see hiljem vannitoas salaja selga ning pakkuda mehele väikest kodust striptiisi. Vaimustus on kindlustatud.”

Aastaid abielus olnud teavad, et oma kaasa palja ihu vaatamisele tahaks aeg-ajalt vaheldust. Süümepiinadega seotud kõrvalehüppe või tuima telekasti asemel pakub mess silmast silma elamust.

“Peale paljude naisesinejate saab näha meeste täisstriptiisi,” kruvib huvi üles Mart Rekkaro. “ Naised saavad teha pilti koos tuntud pornofilmistaari Henry Saariga. Kindlasti on põnevad ka Rootsi transvestiitide esinemised.”

Pillerkaari kõrval ka asjalikku juttu

Soomes on Helsingi erootikamessi peetud juba seitse aastat. Huvilised kogunevad üheks päevaks aastas vanasse kaablitehasesse, et 55 marga eest osa võtta seksipeost. Soome seksimessi korraldaja Mika Erkkila sõnul suhtuvad sealsed inimesed messi igati positiivselt. Seda näitab ka külastajate arv: eelmisel aastal 17 000 inimest. “Tegemist on suure peoga, kus vaadatakse etteasteid, lõbutsetakse, süüakse ja juuakse. Räägitakse ka sugueluga seotud tõsistel teemadel”, räägib Mika Erkkila, kes ka naabrite samalaadsele üritusele tuleb.

Tallinna seksimessil on teavet jagamas Aidsi Ennetuskeskus.