•• Eesti Televisiooni üks suuremaid aasta lõpu ettevõtmisi on ka tänavu „Jõulutunnel”. Küm­nendat korda korraldatav heategevuslik programm kogub sel aastal televaatajate annetusi Haapsalu taastusravikeskusele. Kuueosalist, ligi viietunnist otsesaadet juhivad Margus Saar ja Margit Kilumets.

Ohtralt on muusikasaateid. Näiteks jõululaupäeval on eetris Placido Domingo, Anna Netreb­ko ja Rolando Villazoni kontsert Berliini vabaõhulaval (2006). Samal õhtul näeb Birgit Õigemeele ja Uku Suviste kiriku­kontserdi „Ilus aeg” salvestist.

Esimesel jõulupühal on kavas Dave Bentoni ja segakoori Sõpruskond kontsert, teisel pühal (26. detsembril) uus „ETV live” Johansonidega ning Vanemuise rokkooper „Ruja”. Pü­hadeaja suurte filmide hulgas

on Inglise 2006. aasta „Kuningan­na” Helen Mirreniga peaosas. Lastele näidatakse filme ja telelavastusi, Tomi juures peetakse jõuluõhtut jpm.

Juba kolmandat aastavahetust korraldatava „Rahva peo” tegijad käivad seekord Kolgakülas, Sillamäel, Moostes, Aegviidus ja Noarootsis. Eetris ollakse alates 25. detsembrist.

•• KANAL 2 programmidirektori Olle Mirme sõnul on nende kanali jõuluprogrammi säravaim pärl Jürgen Veberi suur illusioo­ni­etendus „Trikimees 100% Live”. Saku suurhallis täismaja kogunud mustkunstisõu video­salvestis on Kanal 2 eetris jõululaupäeval.

„Lisaks pakume jõulunädalal väga palju häid filme, peamiselt komöödiaid, täispikki anima­filme ja seikluslugusid.

Kokku näitame sel nädalal rohkem kui 50 filmi, kusjuures paljud neist on eetris esmakordselt. Näiteks kolma­päeval tele-esilinastub Tom Hanksi kassahitist jõulu­seiklus „Polaarekspress”, laupäeva hom­mikul täispikk animakomöödia „Wallace ja Gromit: Libaküüliku needus”, pühapäeval näitame esmakordselt Potteri-saaga kol­mandat filmi „Harry Potter ja Azkabani vang” jne,” tutvustas Mirme.

•• TV3 pressiesindaja Annely Ader­manni sõnul nende kanali jõuluprogramm lausa särab suurepärastest jõululugudest, filme on nii suurtele kui ka väikestele, lisaks rõõmustavad vaatajat Eesti armastatud lauljate kaunid kontserdid.

24. detsembril on teleprogrammis kaks kontserti – Birgit Õigemeele jõulukontsert ja  „Kaunimad jõululaulud”, kus

kuu­leb Ivo Linnat, Laura Põldveret, Lauri Liivi, Ly Lumistet ja segakoori Suisapäisa. 26. detsembril on kavas „Imede öö”, kus laulavad Rolf Roosalu, Nele-Liis Vaiksoo ja ETV tütarlastekoor . Jõulu esimesel pühal pakuvad

eri­lisi hetki Tim Rice & Andrew Lloyd Webberi menumuusikal Joosepist ning uus kogupere­komöödia „Lemony Snicketi

sari õnnetuid juhtumisi”. Jõulunädala programmis on „Goofy film”, „Mary Poppins”, „Charlotte koob võrku”, „Lelulugu1 ja 2”, „Babe, põrsas suures linnas”.