Kadrioru rahval on nüüd üks selline koht juures, kuhu saaks pere või sõpradega einestama jalutada. Kohvik-vinoteek nimega Tigu on pereettevõte. Nii nagu on enamik Vahemere-äärseid restorane, kus omanik on nii kokk kui ka perenaine. Ilmast, meeleolust ja päevasündmustest inspireeritud toiduvalik on seinatahvlil kirjas. Ja selle kõige juurde on võimalik leida sobiv keelekaste veiniriiulitele välja pandud valiku hulgast. Juustutaldrik ju iga veini kaaslaseks ei sobi, sest vein igatseb oma potentsiaali väljendamiseks sobivat kaaslast. Tigu pakub veini kõrvale konnakoibi, kuulsa prantsuse näitleja Gerard Depardieu retsepti järgi valmistatud veinikastmes sinikarpe, mereandidesuppe, erisugused tapas’ed ehk kõike seda, millest me Eestis ikka veel puudust tunneme. Aga ärge saage valesti aru, see pole mingi gurmeekoht. Siin käivad inimesed, kes tahavad ja armastavad lihtsalt hästi süüa ja juua. Ja kui veel veinispetsialistid rääkimas käivad – tarkus on meie jalgade ees, tarvitseb see ainult üles noppida!

Moules marinières on kergelt kuumutatud rannakarbid peterselli, küüslaugu, sibula ja valge veiniga, millega ka kodus on ise imelihtne hakkama saada. Null kalorit, aga palju häid emotsioone, mida Tigus saab näiteks neljapäeviti, kui meie hulgast paljudele on ikka armas kala või mereande süüa,” selgitab restorani perenaine.  Ja tegelikult saab ikka neid kaloreid ka, näiteks kamambääri ja klaasi mõnusa punase Cotes-du-Rhone’iga või Tigu majakoogiga.

Retsept Tigu menüüst:
Juustu-õuna tagurpidikook
Vaja läheb:
1 rull lehttainast
4 õuna (kõvad ja hapud)
1 karp kamambääri (soovitatavalt Normandia oma)
3 estragonioksakest (võib kasutada ka kuivatatud estragoni)
30 g võid
pipart

Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 kraadini, tükelda kamambäär ja viiluta koorimata õunad, eralda varte küljest umbes kümme estragonilehte. Määri ahjuvorm võiga ja aseta sellele õunad. Õuntele pane omakorda väikesed võikuubikud, seejärel kamambääritükid ning estragon. Selle peale aseta lehttainas ja fikseeri korralikult tainaääred. Määri tainas munaga ja küpseta ahjus umbes pool tundi. Pööra ahjust võetud kook alusel ümber, kaunista järelejäänud estragoniga. Peale võib pipraveskiga jahvatada pisut värsket pipart. Serveeri soojalt. Kõrvale sobib hästi šampanja või risling




 

Hea teada:
J. Vilmsi 45
www.tigukohvik.ee
tel 5666 8493
avatud E–R 12–22, L 17–22

Roogade hinnad algavad 20 kroonist (päevasupp),

kalleim roog on 190-kroonine ahjulammas.