Tiina Kaalep hakkab rahvusringhäälingus kureerima uudiste- ja ühiskondlik-poliitilisi saateid, uudisteportaalide tööd ja majandus- ning välispoliitikasaateid.

„Siiani oli kogu programmide arendamisega seotud vastutus pandud ühele juhatuse liikmele, Hanno Tombergile, aga seda oli ilmselgelt palju. Samuti on kasvanud nii raadios kui ka televisioonis ühiskonna- ja poliitikasaadete maht. Seepärast on Tiina Kaalep juhatuse viienda liikme vakantsele ametikohale oma oskuste ja teadmistega väga oodatud,” ütles ERR-i juhatuse esimees Margus Allikmaa.

Praegu Eestis viibiva Tiina Kaalepi sõnul on ta Portugalis elades endale kogu aeg otsinud rakendust. Eestisse tuli ta Allfilmi dokfilmi „1939” tegemise asjus ja veedab oma aega kuni jaanuari lõpuni peamiselt arhiivis ja raamatukogudes töötades.

Suursaadik Mart Tarmaku abikaasana jääb ta täitma esinduskohustusi, mistõttu sõidab veebruaris tagasi Portugali ja naaseb Eestisse märtsiks, mil algavad tema töökohustused rahvusringhäälingus.

Selguse loomine

Kaalepi sõnul nõustus ta Margus Allikmaa kutsega, sest teda on alati huvitanud uudis, eriti esimese uudise küsimus, see, mille väljaanded tõstavad esile põhilisena. „Rahvusringhääling kiirgab oma uudiseid väga erinevatest kohtadest: portaalist, „Aktuaalsest kaamerast”, „Päevakajast”, Raadio 4 programmist. Neid tehakse eraldi toimetustes ja palju on topelttööd. See on nagu orkester, milles on palju häid tegijaid, aga on vaja läbi mõelda ja korraldada, kuidas kõike ühtsustada ja panna kokku kõlama,” rääkis Kaalep.

ERR-i juhatusse kuulub nüüd seaduse kohaselt viis inimest: Margus Allikmaa (juhatuse esimees), Joel Sarv (finantsvaldkond), Jaak Raie (haldus), Hanno Tomberg ja Tiina Kaalep.

Tiina Kaalep (44)

•• Lõpetanud Tartu ülikooli raadioajakirjanikuna (1987).

•• Töötanud Eesti Raadio Tartu stuudios „Päevakaja” reporterina, teadus- ja folkloorisaadete juhina, Raadio 2 Tartu uudistetoimetuse juhina, Postimehe uudistetoimetuse juhina, Eesti Ekspressi peatoimetaja asetäitjana (1998–2002) ja peatoimetajana (2002–2006).