"Tegin elu rikkumise," tunnistas Indrek Sei, 27, eile raskelt ohates. Oma sõnul lõppes ärikohtumine firma Puma esindajatega umbes kell 4 laupäeva varahommikul.

"Jõin kohtumisel ära neli pudelit Saku Icei. Tõesti ei tundnud, et olen nii purjus. Seepärast läksin ka ekspertiisi hea meelega. Veel enne auto käivitamist istusin umbes viis minutit rooli taga ja juurdlesin - sõita või mitte sõita. Kell neli hommikul ei osanud kellelegi helistada ka, et paluda mind koju transportida. Autot Pärnu maantee äärde jätta ka ei julgenud. Koduni on sealt vaid kolm ja pool kilomeetrit. Ma ei õigusta ennast, aga see oli põhjus," rääkis Sei eile "Õhtulehele".

Kalli BMW, mille roolist kaitseväe sidepataljoni reamees Indrek Sei maha võeti ja mida ta linnatänavale ei riskinud jätta, oli ta kasutada saanud sponsoritelt.

Ametlikult viibib aprillis sõjaväeteenistust alustanud reamees Indrek Sei 7. septembrist kuni 10. oktoobrini lähetuses Kohtla-Järvel, kus Eesti koondis valmistub Euroopa meistrivõistlusteks.

Kaitsejõudude peastaabi esindaja sõnul pole Seid praktiliselt näha olnud. "Seil kui tippsportlasel on vaja treeninglaagrites ja võistlustel käia ning talle pole selles osas takistusi tehtud," öeldi peastaabist.

Esimest korda jäi reamees Sei sel aastal purjuspäi roolis vahele 24. juunil. "Jaanipäeval puhusin alkomeetrisse alla ühe promilli. Seega olen kahel korral napsi võtnud ja siis rooli istunud. Ja mõlemal korral jäin vahele. Ma ikka pidin kahe jalaga ämbrisse astuma," on Indrek Sei enese peale vihane.

"Tohoh, seda on päris palju," kommenteeris rohkeid promille Indrek Sei treener Tõnu Meiel. Treener sai õpilase prohmakast teada alles eile pärastlõunal.

"Tuttavad helistasid. Indrek ise ütlema ei tulnud, kuigi lugu juhtus juba laupäeval," imestas Meiel. "Ta oli vist endast väljas."

Kahel olümpial käinud Indrek Sei on ka järgmisel suvel Sydney mängudele sõitva Eesti olümpiakoondise nimekirjas. Treeneri sõnul on tema õpilasel praegu puhkeperiood ja sel ajal lubatud rohkem. "Ma ei õigusta teda, aga toetan igati. Kindlasti toetan teda ka ujumisliidu ja Eesti Olümpiakomitee ees. Indrek tegi küll kohutavalt suure rumaluse, aga oleks kahju, kui tema elutööl sellega kriips peal oleks."

Eesti Olümpiakomitee avalike suhete juht Sven Sommeri sõnul arutatakse Sei purjuspäi autojuhtimist ilmselt 5. novembril täitevkomitee istungil. Kas Sei kutsutakse Olümpiakomiteesse "vaibale", pole esialgu teada. "Võib-olla tuleb ta ise. Näis, mida tal kõigepealt ujumisliidule öelda on."

Toomas Kleesment ujumisliidust ütles "Õhtulehele", et on Sei purjuspäi sõitmisest ainult kõrvalistest kanalitest kuulnud. "Enne ametliku kinnituse saamist on raske kommenteerida," ütles ta. Võimalik, et Indrek Sei kutsutakse välja ka täna peetavale ujumisliidu juhatuse korralisele koosolekule. "Meil pole temaga siduvaid lepinguid. Ta on lihtsõdur. Arvan, et ta peaks EOKs aru andma," ütles Kleesment.

Kaks korda aasta jooksul autot purjuspäi juhtinud Indrek Sei vastu algatatakse kümne päeva jooksul kriminaalasi. "2,13 promilli pole just vähe," kommenteeris Tallinna liikluspolitsei komissar Villu Vane.

Seadused on kõigi jaoks," ohkas treener Tõnu Meiel. "Treenerina pole mul talle midagi ette heita. Kui aga tuleb karm karistus, siis on Indrekul kriips peal. Vanglas ju ujulat pole."

Kaia OTTI