Paraku ootavad meie inimesed igapäevaseid köögiuudiseid sama innukalt nagu nad käivad toidupoes. Kus on nõudemüü-jad, kus on uued potid-pannid-kööginoad, huvitavad aksessuaarid? Mõned leiud, mis siiski messil silma jäid kuulusid toiduvaldkonda.

Kadarbiku talu laiendab aina oma aedvilja-puuvilja-marjamahlade kollektsiooni. Tootjad tunnistavad küll probleemiks mahlade lühikese säilivusaja, aga kohese tarbimise pärast inimesed just neid mahlu ostavadki.

Tore, et astelpaju ülekülluses on Kadarbiku talu hakanud tegema suhkrupeediga maitsestatud astelpajumahla. Ülimalt meeldiv ja tervislik mahl jõuab müüki kuu lõpus.

Leibur pakkus välja lihaleiva ja juustu-piprasaiu.

Eesti tootjatest pälvis messil veel tähelepanu Kristallküm-mel – Lõuna-Eesti keemiavabast köömnest valmistatud jook, mis on teadaolevalt Eesti vanim kange alkohoolne jook. Itaallastest maaletooja L`Antico Borgo, kellel on Eestis samanimeline OÜ, uhkeldas messil ühe rikkalikuma letiga. Traditsioonilise itaalia toiduna jõuavad neilt Ülemiste jt Rimi poodidesse, Stockmanni ja Citymarketi ketti toskaana parimad toiduõlid, võrratu soolapekk, parmesani juustud, veinid ja eriliselt vetruv pühvlimozzarella – hinnalt sobivad küll pigem gurmaanidele.

Lihavalikus on suur samm edasi Brasiilia härja sisefilee, mis õnneks on Citymarketis juba müügil. Et Brasiilia on maailma suurimaid liha ekspordimaid, peetakse sealset liha turvaliseks – lihatööstuses ei kasutata hormoone ning pole esinenud ühtki hullu lehma tõve juhtumit. Kuigi härja sisefilee on üsna kallis, tasub seda kindlasti proovida. Härjaliha on müügil erineva suurusega vaakumpakendites. Maitseb õrn-hapukas-magus-soolakas – nagu õige liha olema peabki. EPL