Aasta esimene pereheitmine tuli sealt, kust seda oodatagi ei oskaks. No-Big-Silence’i ridades ei tee sellest aastast enam kaasa ansambli kauaaegne trummar Kristo Rajasaare. “Seoses sellega oleme otsimas oma bändi uut trummarit. Pärast tema leidmist hakkame ette valmistama uue albumi salvestamist,” seisab Orkutis kitarrist Kristo Kotkase postitatud teates.

“Sai see aeg ümber, intriigi ei tasu siit küll otsida,” põhjendab Rajasaare Melu.ee-le lahkumisotsust ning naerab: “Ma olen nii vana, pean viie aasta pärast Bob Dylanit kuulama hakkama ja enesele puhvertsooni jätma.” Rajasaare möönab, et üks lahkumise põhjuseid oli ka ajapuudus – mehe muud tegemised, nagu päevatöö, Rabarocki korraldamine, Kosmikute järgmise plaadi materjali ettevalmistamine ja oma elu nõuavad aega.

”Mõistame teda. Ise võtan pigem tekkinud olukorda võimalusena alustada midagi uut ja ootan põnevusega, kellega meid elu seekord kokku viib ja mis saab edasi,” selgitab Kotkas No-Big-Silence’i Orkuti kommuunis.

Järvakandi koolibändis Velled karjääri alustanud ning tihtipeale Eesti omapäraseima käekirjaga trummariks tituleeritud Kristo Rajasaare sai tuntuks kultusansambli Metro Luminal trummarina. NBS-iga liitus Rajasaare sajandivahetusel. Mehe praegune põhibänd Kosmikud on tegutsenud alates 1999. aastast.