Sellesse futuroloogide “avastusse” süvenedes selgub, et nende arvates näiteks lähevad lapsed kooli kolmeaastaselt, õpivad elu jooksul ära keskmiselt kolm ametit, abielluvad kolm korda, lähevad pensionile 80- kuni 100-aastaselt ja surevad ära umbes 120. eluaastal.

Tulevikuinimesed abielluvad pärast 30. eluaastat – mehed keskmiselt 34- ja naised 31-aastaselt. Emaks saavad naised 32-aastaselt, kusjuures kolmandik naistest ei tahagi järeltulijaid. 40-aastaselt lähevad paljud ajutiselt pensionile, et lastega tegelda ja puhata. Kui vahepension ja varem teenitud raha otsa saavad, algab teine tööperiood tõenäoliselt teises ametis, mis omandatakse kaugõppes. 60-70-aastaselt omandavad inimesed kolmanda elukutse.

Inimeste keskmine eluiga pikeneb märgatavalt ja seetõttu ei pruugi abielu kogu enam kui sada aastat kestva elu püsida, lihtsalt ära tüütab. Ennustuste kohaselt abielluvad tulevikuinimesed elu jooksul kolm korda.

Kui praegu pääsevad inimesed pensionile umbes 60-aastaselt, siis tulevikus tuleb oodata vähemalt 80. eluaastani, võib-olla isegi 100. sünnipäevani. Seepärast peetaksegi tõenäoliseks toda 10-20 aasta pikkust vahepensioni.

Kuid ka näiteks 90-aastaselt pärispensionile minnes on tulevikuinimesed tänu meditsiini võimsale arengule nii vaimselt kui füüsiliselt heas vormis. Neile jääb elada veel 30-40 aastat, kusjuures praegu teada olevad haigused neid enam ei kimbuta, surrakse lihtsalt vanadusse. EPL