Eesti lipu all sõitev 56 jalga pikk ja 1,5 miljonit krooni maksev katamaraan s/c Sweet Janina alustas Prantsusmaalt Toulon’i sadamast pikka merereisi, mille lõppeesmärgiks on purjetada üle Atlandi ookeani. Soome–Eesti ühendmeeskond osaleb 249 osalejaga ARC 2006 (Atlantic Rally for Cruisers) võistlustel. Stardivile antakse 26. novembril Kanaari saarte Las Palmase sadamast.

Pikale kokapraktikale lisaks on Heimar paar viimast aastat tõsisemalt purjetamisele  pühendanud. Üle Atlandi regatil on Heimari kohustus meeskonna kolme nädala menüü kokku panna. Ettevalmistus seisneb Heimari sõnul selles, et tuleb jälgida kaheksa meeskonnaliikme toitumisharjumusi ja katsetada, millised road merel kõikuvas katamaraaniköögis kõige paremini õnnestuvad. “Vajalik toiduvaru ja menüü on nii pikal võistlusel väga vastutusrikas,” räägib Heimar. “Õnneks on aga ookeanis kalu küll ja katamaraanis korralik kalamehevarustus olemas, nii et päris nälga me ei jää.”

Muidugi harjutatakse ka randumist, kuue erineva purje kasutamise nõkse ning täiustatakse varustust.

Võistlustele on võimalik kaasa elada internetis www.root.ee/ sc/tour või jälgida kipperi ehk laevakapteni Jukka Harju blogi aadressil http://jharju.wordpress.com. ARC 2006 kodulehekülg on www.worldcruisi-ng.com/arc/english.htm

Jõuluks on meeskond kodus ja loodetavasti on neil ka kõrge koht ette näidata.