Vaatamata tähtsündmusele pole kavas keskenduda mineviku meenutamisele. Esinevad artistid, kel käesoleva aasta jooksul ilmumas Ulmeplaatide all uued albumid. Nende seas Algorütmid, mille abstraktsete rütmistruktuuride meistrid Mihkel Tomberg ja Roland Karlson on viimas klubielektroonikat uuele tasanadile. Oma paariaastasse konteserttegevusega on nad seda juba suurepäraselt tõestanud, hetkel ollakse aga keskendunud debüütalbumi salvestamisele.


Samuti astub üles Kismabande, kes on tagasi areenil pärast "Polüpalet" võetud puhkust. Osalevad Taavi Laatsit, Tanel Paliale ja Aivar Tõnso. Priit Pääsukese asemel mängib nüüd kitarri indielegend Holger Loodus. Muusikaliselt ollakse endiselt kosmilistel improvisatsiooniradadel, toeks mõned uued ideed ja instrumendid. Kõlapilt nagu Autechre kohtuks Ozric Tentacles'iga. Uut albumit plaanitakse avaldada suvel.


Ka annab live-kontserti HAPE, mis on Taavi Tulevi (Wochtzchee) uus projekt, mis keskendub elektro-tehno suunalisele loomingule. Palju bassi, konkreetne rütm ja veidrad meloodiad, midagi Drexcyia austajatele. Varsti on Robodada alt ilmumas HAPE esimene album "211212" ja hiljem veel teinegi reliis Ulmeplaatide all.


Lisaks valivad plaadimuusikat Galaktlan, Toonelind ja Aivar Tõnso.


Igal laivil on ka spetsiaalne videotaust Tencult ja Erection Duckilt.


Ulmeplaadid on kümme aastat tegutsenud sõltumatu väikeleibel, mis on kujundanud oma unikaalse käekirja koostöös artistidega alates nende esimestest sammudest kuni arenemiseni rahvusvaheliselt arvestatava tasemeni. Ulmeplaadid on avaldanud 14 albumit põhimärgi all ja kaks albumit alamärkide all (nt Köök "Telegramm", leibeliks Muda Music). Ulmeplaatide kesksed artistid on: Algorütmid, Eva Mitreikina, Hape, Joel Tammik, Kirtana Rasa, Kismabande, Kulgurid, Muschraum, Tehnoloogiline Päike, Tencu, Uku Nurk, Wochtzchée.


Uksed 23, pilet 100.