Närvilisus. Rahutus. Stress – need on tänapäeva inimesele väga tuttavad tunded ja neid on tunda nii liikluses kui ka kaupluses, nii täiskasvanute kui ka laste omavahelistes suhetes.

Kui inimene elab pideva ärevuse ja stressi olukorras, on tal õige pea kallal ka teised haigused.

Magamatus ja muremõtted kurnavad ning ei lase päeval korralikult tööd teha. Vererõhu tõus, kohin kõrvus ja südame puperdamine on tihtipeale tõsise haiguse algus ning võivad olla põhjustatud organismi pidevast emotsionaalsest ülepingest.

Ka pidevalt herpesega võideldes võiks põhjust otsida organismi kurnatusest, sest herpes tekib kiirelt stress-situatsioonis, mil organismi vastupanuvõime on langenud.

Tihtipeale püütakse pingeid maandada alkoholi pruukides, ja alguses see isegi nagu aitaks, kuid pikas perspektiivis teeb alkohol olukorra veelgi hullemaks.

On loomulik, et alguses mõjub klaasike veini lõõgastavalt ja uinumist soodustavalt. Pikapeale muutub aga uni siiski katkendlikuks ja pinnapealseks.

Apteegist saab abi siis, kui tegemist on kergemate unehäirete ja pingeseisunditega. Müügil on terve rida looduslikke preparaate, mida kasutatakse närvilisuse ja uinumisraskuste korral.

Mis kellelegi sobib ja kuidas mõjub, sõltub kindlasti inimese enda organismist ja probleemi iseloomust.


Ericamel

SIIRUP

Sisaldab kanarbiku-, humala-, sidrunimelissiekstrakti ja mett. Magusamaitseline siirup sobib kasutamiseks ärevuse ja rahutuse korral. Rahustab ja soodustab uinumist.

Sleep Aid

TABLETID

Sisaldavad palderjanijuureekstrakti ja melatoniini. Võta tablette õhtul umbes 30 minutit enne soovitud uinumist.

Une-Mati

TILGAD

Sisaldavad viirpuu-, veiste-südamerohu-, teelehe-, põldosja-, humala-, tatra- ja nisukliideekstrakti. On tõhus und soodustav vahend.

Une-Mati toimel vähenevad öised ärkamised ning pikeneb une kestus. Aitab rahulikult välja vahepealsete ärkamisteta. Kasuta kuni neli nädalat järjest. Alkohoolne lahus, sobib alates 16-ndast eluaastast.

Klosterfrau Melisana

ALKOHOOLNE LAHUS

Sisaldab melissi, aedvaagu, kikkaputke, ingveri, nelgi, musta pipra, emajuure, galganirohu, muskaadipuu, pomerantsi, kaneeli, kassia ja kardemoni eeterlikke õlisid.

Klosterfrau Melisana kontsentraat lõdvestab lihaseid ja vähendab närvilisusest tingitud pinget.

Aitab hästi uinumisraskuste ja unepuuduse korral. Võta sisse veega lahjendatult ning soovitatavalt õhtul enne uinumist. Alkoholisisalduse tõttu ei sobi lastele ja autojuhtidele.

Preparaat hajutab tähelepanu ja lõõgastab ning seda tarbides peab eriti ettevaatlik olema liikluses või täpsust ja reaktsioonikiirust nõudvates toimingutes.

Valdispert 

TABLETID

Sisaldavad palderjaniekstrakti. Palderjan on rahvusvaheliselt tunnustatud ravimtaim, mida kasutatakse ärevuse ja närvilisuse ning nendest tingitud vaevuste leevendamiseks. 

Tablette võib võtta õhtul enne magamaminekut uinumise soodustamiseks või päevasel ajal ärevuse leevendamiseks.

Et päevasel ajal närvipinge vähendamiseks võetud tabletid võivad teha uniseks ja uimaseks, peaksid ettevaatlikud olema need, kelle tööd ja toimetused vajavad täpsust ja korrektsust.

Melatonina Diet

TABLETID

Sisaldavad trüptofaani, melatoniini ja B6-vitamiini. Trüptofaanil on unisust põhjustav ja uinumist soodustav toime. Melatoniini põhitoimeks on une ja ärkveloleku regulatsioon, mistõttu nimetatakse seda ka unehormooniks.

Normaalselt hakkab melatoniini hulk organismis suurenema õhtul pimeduse saabudes, maksimumkogus organismis on kella 2–4 vahel öösel. Vastu hommikut melatoniini produktsioon langeb ja inimene ärkab. See on justkui valguse ja pimeduse regulatsioon organismis.

Kui aga organismis melatoniini napib, on unehäired kerged tulema. Samas võib päevasel ajal tarbitud melatoniin hoopis unehäireid tekitada või süvendada.

Nendel, kel on uinumine raskendatud ja uneregulatsioon häiritud, aitavad Melatonin Diet tabletid tagada rahuliku ja kauakestva une. Tablette võta ainult õhtul.

BeCalm

TABLETID

Sisaldavad palderjani- ja humalaekstrakti. Palderjanil on rahustav ja keha lõõgastav toime ning ta vähendab ärevusega kaasnevaid südamevaevusi, seedetrakti krampe ja lihaspinget. Humal on uinumist soodustava toimega, mis tagab rahuliku une, normaliseerib südame tööd ja omab nõrka valuvaigistavat toimet.

Humalat kasutatakse ka depressiooni korral. Tablette kasutatakse närvilisuse, depressiooni ja unehäirete korral.

Stress Control

KAPSLID

Sisaldavad bioaktiivseid peptiide, mis reguleerivad stresshormoonide eritumist organismi ja tasakaalustavad elutegevusprotsesse stressi korral.

Bioaktiivsed Lacticum biopeptiidid saadakse piimavalgu lõhustamisel biokeemiliselt ja nende omavaheline sisaldus on tasakaalus.

Biopeptiidid aitavad kontrolli all hoida vererõhu, pulsisageduse ja ainevahetuse. Ka uinumisraskused või katkendlik ja pinnapealne uni saavad leevendust, kui stressihormoonid on kontrolli all.

Võta kapsleid vajadusel, mitte ravikuurina.