"See oli üllatus nii meile kui ka advokaatidele," ütles Murray esindaja BBC-le, kommenteerides Texase osariigis Houstonis toimunud läbiotsimist.

Murray viibis Jacksoni mõisas ja üritas lauljat elustada 25. juunil vahetult enne seda, kui Jackson suri.

Läbiotsimine tõepoolest toimus, kinnitas DEA pressiesindaja Violet Szelecky agentuurile AFP. "Los Angelese politseil on käsil juurdlus ja nad tulid DEA jutule palvega teha osariigi võimude sanktsioneeritud läbiotsimine," ütles Szelecky.

Murray advokaat Edward Chernoff on varem öelnud, et tema klient on politseid juurdluses aidanud. Chernoffi sõnul on uurijad palunud Murraylt haigusloo andmeid lisaks neile, mis Murray neile juba andnud on. "Koroner tahab välja selgitada surma põhjuse," ütles Chernoff. "Me jagame seda eesmärki."

Paar päeva peale Jacksoni surma on Chernoff ümber lükanud ka spekulatsioonid, et Murray võis Jacksonile anda ravimeid, mis surma kaasa võisid tuua, kinnitades, et ravimeid andis Murray Jacksonile ainult konkreetsete tervisehädade vastu.

Kui Murray leidis Jacksoni voodist, oli lauljal veel kustuv pulss ja ta keha oli soe, selgitas Chernoff, lisades, et Murray lihtsalt juhtus hingamast lakanud Jacksoni voodist leidma.

"Dr Murray oli viimane lähedal viibinud arst hetkel, kui Jackson suri, ja tundub, et kogu viha on suunatud tema pihta," ütles Chernoff.