Kui Dolli kloonisid šoti teadlased rakutuuma siirdamise teel, siis Tetra saadi väga varajases staadiumis loote jaotamisel neljaks osaks.

"Looteneljandikust kloonitud terve emase ahvi Tetra sünd tõestab, et see meetod toob elusaid järeltulijaid," Beavertonis asuva Oregoni Piirkondliku Primaatide Uurimise Keskuse teadlased ajakirjale Science.

Sama meetodit on edukalt kasutatud kariloomade puhul, kuid ahvi klooniti niiviisi esmakordselt.

Töögrupi juht Gerald Schatten ütles, et nende meetod kopeerib looduse enda käitumist. "See on tegelikult lihtsalt kunstlik kaksikute tekitamine," seletas ta ja lisas, et töö eesmärgiks on laboriloomade loomine.

Sama meetodit on vähemalt ühel korral kasutatud inimese loote jagamiseks. 1993. aastal teatas doktor Jerry Hall, et ta kloonis inimese loodet seda tükeldades, kuid hävitas kõik saadud looted.

Loodet võib väga varajases staadiumis ühel või kahel korral poolitada ja iga tükk kasvab iseseisvaks ja terviklikuks looteks.

Schatteni meeskonna meetod ei ole siiski väga efektiivne. Nad said 107 loodet kaheks või neljaks jagades 368 loodet. Kolmeteistkümne katse peale saadi neli rasedust ja sündis vaid üks kloonitud isend - Tetra.

Reuters - Baltic News Service