Maitsetaimed terviseks

ja aednikule rõõmuks

Aive Luigela

Kirjastus Varrak

•• Juba ajaloost on teada, et paljud taimed on kõigepealt tarvitusele võetud raviotstarbel ning alles hiljem on neid hakatud toitudele lisama maitse pärast. Et raamatu autorit on sügavalt huvitanud taimede mõlemad omadused, on ta hoolega uurinud nii oma lemmikuid kui ka tundmatuid, katsetanud neid aias ja köögis.

Raamatu esimene osa pakub ülevaate maitsetaimede olemusest, nende rollist inimese elus ja mõjust meie tervisele. Raamatu teisest osast leiab huviline nõuandeid ja soovitusi maitsetaimede kasvatamiseks. Kolmandas osas on põhjalikumalt kirjutatud 31 maitsetaimest, mille omadused väärivad kasutamist. Raamatu viimasest osast leiab häid toiduretsepte, kus maitsetaimed on aukohal ja asendamatud.

Kasulikud

ilutaimed

Ulvi Pihlik

Ajakirjade Kirjastus

•• Paljud taimehuvilised naudivad ilu enda ümber, kasvatades kodu-aias kauneid ilutaimi, aga supirohelise ja rohutee ostavad ikka turult ja apteegist. Samas on täiesti võimalik ühendada hobi kasulikuga.

Käesolev raamat tutvustabki taimi, mis on efektsed, kaunid või tagasihoidlikult armsad ja mida on või-malik vähese vaevaga koduaias kasvatada. Nii leiab lugeja raamatust täiendust lillepeenrale, huvitavaid liike koduümbruse kaunistamiseks ja lisaks veel midagi põske pistmiseks, tervise turgutuseks või lihtsalt imetlemiseks.

Taimed on esitatud eestikeelsete nimede tähestikulises järjekorras. Ravimtaimena kasutataval liigil on nimetatud tarvitatav taimeosa ehk droog, peamised toimeained ja see, milliste haiguste korral taime enamasti kasutatakse.