David Servan-Schreiber

Kirjastus Varrak

•• Autor on selle raamatu kirjutanud vähki haigestunud inimeste jaoks, et nad võiksid saada tänapäeva teadusele vastavat, kuid tavainimeste jaoks arusaadavas keeles teavet selle kohta, milles seisneb nende haigus ja kuidas nad ise saaksid kõige paremini oma tervenemisele kaasa aidata. Raamat on eriti väärtuslik seepärast, et selle on kirjutanud arstiteadlane, kes on ka ise vähki põdenud ja mõistab seetõttu hästi haigestunud inimese tundeid.

Kuna uurimused näitavad, et vastuvõtlikkus vähile pole määratud ainult geenide, vaid ka eluviisiga, siis peaksid seda raamatut lugema ka kõik terved inimesed.

PERH-i onkoloogi-kirurgi Riina Kütneri sõnul on raamat hea abimees selle haigusega võitlemiseks ja võib-olla ka kooseksisteerimiseks.

Dieet ei ole ainus lahendus

Arina Jelisejeva

Kirjastus Pegasus

•• Raamatu eesmärk on seletada tavainimesele lihtsas ja arusaadavas keeles, mida kujutab endast üks tavaline dieet ning milline on selle tegelik mõju kehale ja kehakaalu alandamisele. Miks peaks kaalust alla võtmiseks just sööma, mitte nälgima? Mida sisaldab meie igapäevane toit? Millest on tingitud kaalutõus ja mida tuleb kaalu vähendamiseks ette võtta, et sageli kurnavana tunduv protsess muutuks huvitavaks enese distsiplineerimise võtteks ning paneks aluse uuele ja tervislikule elule?

Lisaks sellele saab igaüks välja selgitada oma energiavajaduse, kehatüübi ja ideaalkaalu ning leida põhitõed, kuidas tervisliku toitumise ja tõhusa liikumise abil püsida tervislikus kaalus kogu elu.

Raamatu autor tegutseb aeroobika- ja personaaltreeneri ning toitumisterapeudina.