Disainerid jumaldavad paljast selga! Samas on see üks raskemini hoolitsetavaid piirkondi, kuna ise ei pääse ju nii kergesti ligi.

Perfektne selg on teatavasti vinnivaba. Muidugi on vistrikke sinna kerge saada – sünteetilised pluusid, torkivad kampsunid, närvipinge…Väldi neid nii palju, kui saad.

Koorimine on mudamaski kõrval üks puhta selja alustalasid.

Üldiselt soovitatakse umbes kord nädalas koorida, aga kui oled juba oma siidpehme ihu lummusse mähitud, siis tahaksid seda kindlasti tihedamini, näiteks iga päev teha. Palun, aga eelista selliseid koorijaid, millel nimetuses Exfoliating, näiteks Decléori Exfoliating Body Gel, kuna see on tiba õrnem kui teraline Peeling. Muuseas, kas oled täheldanud, et praegusaja tasemel kehakoorijad on palju õrnemad kui kunagised näokoorijad?! Üks selline pehme ja toitev on Sothysi taimeekstraktide ja mandliõliga rikastatud mahedalõhnaline Soft Peeling.

Hommikune harjamine vereringet ergutava lufaga toob peagi esile hoopis puhtama ja värskema palge.

Loogiline jätk koorimisele on niisutamine, kuid seljale on vahendit hirmtülikas kanda, seetõttu on piserdatavad kehaemulsioonid ja muudki kehapritsid tõesti omal kohal.

Luigekael ja dekoltee

Näonahast õhemal kaelanahal pole isegi lihaseid ette näidata, mistõttu talle tuleb ekstra tähelepanu pöörata, eriti 30ndatest eluaastatest alates. Näokreemist kaela vormishoiuks küll ei piisa, pealegi reedab kael naise vanust sama õelalt kui käed. Niisiis – siin ära koonerda, vaid hoolitse raugematu jõuga!

Kord nädalas võid kaelale tundliku naha näomaski teha, näiteks sobib Guerlaini Odelys Masque Cr?me Hydratant.

Kilemähis teeb muidugi kreemist midagi enamat – treatment ehk hooldus on selle asja nimi. Tekkiva soojuse toimel on nahk toimeainetele vastuvõtlikum. Koorimiseks sobib Chaneli Blanc Base, mille abil näeb kael kohe pärast koorimist palju noorem välja.

Isegi täiesti tavaline päevavalgus vanandab nahka, mis siis veel päiksekiirtest rääkida. Üks lipulaevu ses vallas on kahtlemata Kanebo Anti-UV City UV Protection.

Kui nahk on valguse käes vananenud, väheneb elastsus ning rinnad vajuvad rippu. Et neid pringina hoida, võiksid toonuse tõstmiseks pisut harjutusi teha, näiteks suruda tennisepalli käte vahel kokku nii kõvasti kui jaksad. Loe kümneni ja lõdvesta! Tee nii umbes kuus korda päevas!

Kosmeetikumidest annavad tõhusat abi Clarinsi Tonic Buste, Decléori trimmiv rinnavaht Perfect Buste ja Yves Saint Laurent’i looduslik prits-rinnahoidja Haute Tenue, kui neid järjekindlalt iga päev hommikuti ja õhtuti suunaga rindadest kaelani silud.

Risttule alla sattunud kehale ja dekolteelegi jääkapi eest on Guerlaini Issima Body Secret Ice Lift Body Treatment.

Ülehelikiirusel hävivad vinnid, kui saad õigel ajal jaole ja tupsutad neid kas antiseptilise palsamiga Clinique’i Anti Blemish Spot Treatment või Clarinsi vinnitapriga Gel Correcteur. Ka Sothysi Mask Absorbant on muidugi imevahend – selle paned öösel vistrikule, ja hommikuks on see kokku kuivanud.

Aga pole vist midagi hävitavamat rinnapartiile, kui imedieedid ja näljakuurid. Selline tegevus venitab kõige kergemini sidekoe välja.

Baleriini käsivarred

Käte nõtkuse närbumist näitavad pigmendilaigud, tursunud veresooned, kuiv ja krimpsus nahk ning lõhenemine.

Spetsiaalselt kätele ja käsivartele mõeldud hooldus, mis sisaldab retinooli, on Germaine de Capuccini Perfect Forms Renovance. Just seesama retinool ehk A1-vitamiin kaitseb kattekude, suurendades kollageeni ja elastiini tootmist ning parandades rakkude uuenemist. Käsivarte värvus ühtlustub, tänu võimsale niisutamisele on nahk juba pärast esimesi kasutuskordi pehmem ja siledam. Masseerides kreemi kergelt sõrmeotstest kuni õlgadeni näib vereringegi elavamalt tööle hakkavat.

Uus ja vananemisvastane on Christian Diori Body Model, mis mõeldud samuti pisut lõtvunud kehale, kaasa arvatud käsivarrepartiile. Juba kuu aega pärast kasutamist on ihuliikmed hoopis tugevamas toonuses ja täpse joonega kontuuritud.

Meil täiesti eksklusiivne on Kreetenis tehtav salongihooldus ekstra käsivartele, kus kõigepealt kooritakse nahk, siis kantakse käsivartele, küünarnukkidele ja randmetele emulsiooni ja tehakse sissejuhatavat massaazhi suunaga sõrmeotstest õlgadeni. Te ei kujuta ette, milline lõdvestus see on! Siis kantakse toitekreem kätele ja kaetakse gaasriidega. Dünamiidiks kätele osutub aga Thermal Dynamizing Mask – mask, mis jäetakse 20 minutiks fooliumisse keeratud käte peale. Siis tehakse veelkord ainevahetust ja kudesid ergutav massaazh.

Kontoris sobib vormimiseks mesimelonigümnastika, mille juhtnöörid antakse selle numbri trenniuudistes!

Dekoratiivkunst

Võid ju küll mõelda, et kes pimedas su armsaid patte ikka näeb, aga kas pole nii, et kui hämaras ilus välja näed, võid endalegi ootamatult samal ööl-hommikul mõnda paljastavamasse valgusse sattuda, ja siis on ju täbar lugu! Väike kavalus kulub ikka marjaks ära.

Kui ürituse eelõhtul tekib hädaolukord, s.t vistrikud võidutsevad, aga sul on just eriti ilus lahtine kleit, millega tahad raudselt kodanikke võluda, siis varja vinne mõne korralikult katva meigipõhjaga, näiteks mitmekümnetes toonides Cinema Secretsi või Joe Blascoga. Aga ole valiv ning katseta, milline toon sulle täpselt sobib! Õigupoolest meenutavad roosad peitekatäpid neid iidseid aegu, mil daamid varjasid siivutuid arme ja punne oma näol litritega. Isegi kui müüja soovitab kõige ostetumat tooni, säilita selge pea ja võrdle sobivamaid toone oma nahal erinevates valgustes!

Kiidusõnad endiselt Bourjois’ päikesefiltriga kerge jumestusemulsiooni Teint Secret Airless aadressil, mis jätab läbikumava ja loomuliku jume, ent tegelikult teeb salaja oma tööd.

Lanc?me’i võlupuuder Poudre Blanc Neige hajutab tähelepanu vinniküsimuses, samas aga helkleb külgetõmbavalt, eriti just valgustpeegeldavatelt kehaosadelt nagu rangluud või õlanukid.

Pea sama kuldse keha kui Bondi-tüdrukul “Golden Eye’s” annab Sothysi kehageel Golden Veil, pannes särama käsivarred, rangluud ja dekoltee. Hädavajalik tarvik peokuningannadele!

Vikerkaarevärvilise sillerduse annab Estée Lauder‘ õunalõhnaline Spotlight – selle kevade saavutus, mis aja kulgedes ühtlustab C- ja E-vitamiiniga isegi nahatooni ja parandab nahka. Mõeldud tegelikult näole kas meigi aluskreemiks või siis eraldi pealekandmiseks, aga kui juba kord priiskamiseks läks, siis milleks põdeda!

Kreemitamisest teeb omaette sündmuse La Prairie Skin Caviar Body Luxe Cream, defineerides oma vaevutabatava sädeluse ja ülipeene tekstuuriga väga täpselt luksuse mõiste. Ei, sellega ei viljelda jumestuskunsti, kuid pühakuhelenduse annab ta ikkagi!

Liia Merino