Koostaja Marika Jürgenson

Ajakirjade Kirjastus

•• Raamatupoodides on hulgaliselt lahedalt loetavaid terviseteemalisi tõlketeoseid, kuid kõnealune raamat on valminud just eestlaste tervisele mõeldes. Autori sõnul ei mahtunud raamatusse sugugi kõik tervisehädad ja haigused, kuid see polnudki eesmärk. „Ma ei soovinud koostada meditsiiniõpikut, vaid kergesti mõistetavat ja õpetlikku väljaannet neile, kes ise oma tervisest hoolivad. Seetõttu on peatähelepanu eelkõige hea tervise tagamise viisidel. Tervise hoidmise põhi-mõtetele järgnevad seletused terviseviperuste ja haiguste mõistmiseks ning näpunäited nendega toimetulemiseks ja murede edasiseks vältimiseks,” ütleb autor eessõnas.  Plusspunkte lisab kujundus ja loogiline ülesehitus.

Hea enesetunde road

Pille Enden, Tiina Lebane

Ajakirjade Kirjastus

•• Head enesetunnet on igapäevaseks normaalseks eluks vältimatult vaja. Hea enesetunde ja reipa meeleolu sünniks ja hoidmiseks on aga sõna otseses mõttes vaja ka toitu. Raamatus leidub infot, kuidas käitub inimorganism eri aastaaegadel: millal seedimine aeglustub ja millal on tippvormis, millal vajab jahutamist või soojendamist või hoopis puhastamist ning millistele toiduainetele tuleb pöörata eri aegadel suuremat tähelepanu.

Samuti on raamatu autorid koostanud eraldi nimekirja toitainetest, mida tuleks süüa immuunsüsteemi toetamiseks, närvisüsteemi tugevdamiseks, stressi vähendamiseks, ainevahetuse ja seedimise heaks jne.