Reedel jõuab Kanal 2 eetrisse “Kelgukoerte” kümnes ja ühtlasi viimane osa. “”Meil oli telekanaliga leping kümne osa tootmiseks,” ütles Risti Grupi produtsent Toomas Kirss. “Kas ja millal me sarja juurde toodame, on läbirääkimiste küsimus. Tegime nii pikka koostööd Kanal 2-ga esimest korda ja see oli väga meeldiv,” kiitis Kirss. Tema sõnul on nii Risti Grupp kui ka stsenarist nõus tööd jätkama.

“Kuivõrd “Kelgukoerad” osutus väga menukaks, siis loodame selle sarjaga kindlasti jätkata. Läbirääkimised tootjaga on lõpusirgel, aga päris täpselt asjad veel paigas ei ole. Võimalik, et jätkame uute osadega juba kevadhooajal, “ ütles Kanal 2 programmidirektor Olle Mirme.

Krimisarja kümne osa stsenaariumi on kirjutanud Eleonora Berg. “Berg ei ole autorite kollektiiv,” ütles Kirss, “vaid reaalne isik, naissoost peale selle.” “Kelgukoerad” on tema stsenaristidebüüt, kuid tema soov on enda isikut põhitöö kõrvalt mitte avalikustada. Ta on küll teleasju teinud ja toimetanud, nii et päris tundmatu see maailm talle pole, ütles Kirss.

“Kelgukoerad” on püsinud vaadatavuse poolest telesaadete esikümnes, edastades ETV seriaali “Ohtlik lend”. “Viimasel nädalal saavutas “Kelgukoerad” ka oma kõrgeima reitingu – 15,8 protsenti,” ütles Kirss, kes on solvunud ajakirjanduse peale, kus on enim kiidetud konkureerivat sarja “Ohtlik lend”.

“Kelgukoerte” asemel hakatakse alates 1. detsembrist reedeti näitama detektiivifilmide sarja “Sherlock Holmes ja doktor Watson”, mis on toodetud Venemaal paarikümne aasta eest.