Kui topeltloomine juhtub olema täiskuu, nimetatakse seda vahel siniseks kuuks (Blue Moon), viimati oli sinine kuu taevas mullu juulis. Spaceweather.com kosmoseportaal kutsub aga üles nime andma ka teisele kuuloomisele, mis juhtub homme. Kui sul on idee, siis anna neile teada aadressil http://spaceweather.com!

Aga miks teine täiskuu on sinine? Tegelikult ei pruugi ta sugugi sinisena paista, kuid teadlased kinnitavad, et ka sinist värvi kuud on olemas. “Süüdi” on suured vulkaanipursked, kust lenduv tolm jääb kõrgele taevasse hõljuma ja värvib vaataja silmis nii kuud, päikest kui ka pilvi.

Üks suuremaid värvilise kuu tekitajaid oli Krakatoa vulkaani purse Indoneesias 1883. aastal (sealt paiskus tuhka Maa atmosfääri servani välja), täpselt sajand hiljem purskas aga El Chichoni vulkaan Mehhikos. Sinise kuu tekkes on oma osa olnud veel paaril vulkaanil ja ka suurtel metsatulekahjudel, kust läheb lendu umbes samasuguseid mikroosakesi. Nende läbimõõt vastab punase värvi lainepikkusele: punane värv justkui neelatakse ära ning paistma jääb jahe sinine.