Venemaa propaganda on arenenud ja saavutanud kaasaegse taseme. Kahtlemata ei ole “Sajandi saladused” tavapärane propagandafilm. See on kiire ja hästivalitud kaadritega tempokas dokumentalistika, võrreldav History Exploreri dokfilmidega. Tihe diktoritekst eeldab vaatajalt head ajalootundmist. Kõnelevad Roi Medvedjev, kes lõi endale edumeelse ajaloolasena nime juba perestroika algul, ning noorema põlve ajaloolased ja politoloogid. Tekst on avameelne neiski lõikudes, mida Venemaa ei tahaks hästi mäletada – võtkem või 1920. aastatel kümme aastat väldanud Saksa-Nõukogude sõjalis-tehniline koostöö.

Filmis õigustatakse MRP-d omaaegsete põhjendusega (NSVL-ile oli pakt pealesunnitud, viis sõjaohu N Liidust eemale jm), aga nenditakse, et hinnangute osas on eri meelt ka tänased ajaloolased. Tuuakse paralleele hilisemate suurriiklike rahvusvaheliste topeltstandarditega: lähtuvalt oma eesmärkidest toetas USA 1980. aastate Iraani–Iraagi sõjas relvadega Iraaki, mainitakse Jugoslaavia sündmusi jms. Erinevad lähenemisnurgad ja ebameeldivatest asjadest mittevaikimine peaks tegema filmi usaldatavaks. Ulatuslikud rahvusvahelised paralleelid – ka uuemast ajast – aga peaksid kinnitama televaatajas arusaama, et 1939. aastal Balti riikidega aset leidnu oli tegelikult üsna tavaline.

Autorid väidavad, et MRP-ta oleksid Balti riigid asunud Saksamaa poolele. Juuniküüditamisest ja muust minnakse aga täiesti mööda. See on ka autorite õigus – sest paber ja filmilint kannatavad teatavasti kõike.

Ka Läti presidendi juures tegutsev ajalookomisjon tunnistas saate ebaobjektiivseks.