Kuulus duo saabus Kopenhagenist Eestisse eile. Öö veetsid vennad, nende manager ja helitehnik vaikses Meistrite Hoovi hotellis.

Täna esinevad nad Pärnus Sunset Clubi vabaõhulaval kui veefestivali Watergate peaesineja. Watergate korraldajad said kingiks ka Olsenite uue plaadi “Songs”, mis tuleb müügile alles augustis. Seal on 15 uut koverit maailma popmuusika klassikast – biitlid, Elvis Presley, Bob Dylan, UB40, jne. 60-70 aastate hitte sisaldav plaat tuleb kõigepealt müügile Skandinaavias. “Need on lood, mille kohta me tahaks öelda, et oleme need ise kirjutanud,” lausub üks vendadest. Meeste teine uus album, mis sisaldab nende omaloomingut saksa keeles, tuleb saksakeelsetes maades müügile oktoobris.

“Eurovisiooni võit muutis meie elu mitmes mõttes,” kinnitab Jorgen Olsen. “Me pole paljude aastate jooksul oma karjääri jooksul nii hõivatud olnud kui pärast võitu.” Korraga kinnistus nende nimi kõikjal Euroopas, järgnesid sajad tele- ja raadiosaated, tohutu plaatide läbimüük. See tõi omakorda kaasa plaatina-, kuld- ja hõbeplaadid. Samuti muutus meeste eraelu – nad mõlemad loobusid oma tavapärasest õpetajatööst ja pühendusid muusikale.

“Oleme esinenud mitmetel mainekatel üritustel üle Euroopa, ka Hollywoodi Paladiumis Los Angelesis ja isegi turneel Mehhikos,” räägivad muusikud.

Olsenid ei arva, et Eurovisioonil oleks alanud Eesti ja Läti võiduga Ida-Euroopa ajajärk. “Ei usu, et saaks rääkida mingist perioodist mõne territooriumi suhtes. Lihtsalt need on olnud sel hetkel parimad laulud ja esitused,” leiavad nad.