Walt Disney toodetud “Kariibimere piraadid: maailma lõpus” püstitas Põhja-Ameerikas uue mai viimase nädala piletimüügi rekordi, kirjutab Reuters.

Mai viimast nädalavahetust ja sellele järgnevat esmaspäeva (Memorial Day) peetakse Ameerikas puhkuse nädalavahetuseks ja sel perioodil külastab ka kino tavapärasest enam ameeriklasi.

Siiski tunnevad Hollywoodi filmiinimesed muret kassahittidele tehtavate järjefilmide võimalike vaatajanumbrite languse pärast.

Hollywoodis filmide piletimüüki jälgiv analüütik Paul Dergarabedian ei leia filmitegijate murel siiski alust olevat. Dergarabediani sõnul on “Kariibimere piraatide” triloogia kolmanda osa piletimüügi numbrid suured ja muljetavaldavad.

“Piraatide filmi kolmanda osa puhul on tegemist pea kolm tundi kestva linateosega ja nii suurte piletimüügi numbrite saavutamine tähendab, et inimesed on valmis järjekorras ootama, pääsemaks vaid filmi nägema,” leiab Dergarabedian.

Osa filmitööstuse murest moodustab arvamus, et suurte eelarvetega valminud järjefilmid võivad kaotada oma ahvatlevust või külgetõmbejõudu.

Kuigi “Spider-Man 3” ja “Shreki” kolmanda osa piletitulud Ameerika kinolevis on endiselt muljetavaldavad, on nende filmide müügitulud langenud pärast tugevat avanädalat parimal juhul tavapärasele tasemele.

Paul Dergarabedian sõnul on tegemist uue trendiga Hollywoodis, mis näeb ette filmide esilinastusi võimalikult paljudes kinodes korraga.

“Kui uue filmi esilinastus toimub korraga 4000 kinos, siis on selge avamisele järgnevad suured piletimüügi numbrid, mis kiirelt uusi piletitulu rekordeid püstitavad, kuid samuti toimub sellele järgnev langus kiiresti,” sõnas Dergarabedian.