Kutse Eesti Vabariigi juubelipidustustele, eriti presidendi pidulikule vastuvõtule võib tekitada kõhedust. Ehk on abiks vastused sagedamini segadusse ajavatele küsimustele. Kas fraki juures tuleb kanda lakk-kingi?

Üldiselt jah. Aga võivad olla ka õhukese tallaga pealt siledad nahkkingad. Tänases Eestis ei saa kõike küll liiga rangelt võtta, kuid vaskplaatidega mokassiine või paksu tallaga porikingi ei maksaks siiski frakiga sobitada. Õhtul sobivad ainult mustad kingad.

Kas tumeda ülikonnaga võib kanda musta ristlipsu?

Kui kutsel on kirjas, et palutakse tulla frakis või tumedas ülikonnas, siis ei. Ülikonnaga kandke ikka pikka pidulikumat lipsu.

Kui daami õhtukleit jätab käsivarred ja õlad paljaks, kas ta peab siis kandma kindaid?

Ei. Õhtukleidi kindad, soovitavalt pikad – üle küünarnuki ulatuvad, on osa tervikust ja sõltuvad stiilist.

Mida arvata meeste valgest või ka lipsuvärvi rinnataskurätikust?

Arvan, et valget näeb Eestis liiga vähe. See on ometi odavam ja lihtne hankida. Pange ta rinnataskusse triibuks või tuustiks või kolmnurkadeks – kuidas meeldib.

Valge rinnataskurätiku laik on üks väheseid lisandeid, millega mehed end ehtida saavad. Ka fraki juurde kulub see marjaks ära. Meil pole veel nii palju aumärke jagatud, et peaks seletama, millise koguse juures tuleks taskurätt ära jätta. Lipsuriidest rätik sobib siiski rohkem päevasteks puhkudeks.

Kui aumärgiga käib kaasas väike sinine nööbi või nublaka moodi asi, kuhu see siis kinnitada?

See on rosettmärk ehk nööp, aumärgi tunnus. Värv vastab ordeni paela värvile. 24. veebruari presidendi vastuvõtu kutsele on märgitud, et tulla aumärkidega – siis kandkegi aumärki, mitte nööpi. Neid korraga ei kanta.

Nööpi ennast kantakse päevalgi, mitmesuguste ülikondadega, tavalistel vastuvõttudel ja muude sündmuste korral. Nööp kinnitatakse meestel vasema kuuerevääri nööpaugu välisotsa. Naistel umbes vastavale kohale.