Maailmakuulus Soome Värttinä annab kontserdi festivali viimase esinejana pühapäeval, 9. augustil. Ligi veerandsaja-aastase Värttinä muusika ühendab karjala ja soome-ugri pärimusmuusika nüüdisaegse ja modernse stiiliga.

Tänavust aastat võib nimetada tinglikult ka Viru Folgi soome-aastaks, sest lisaks peaesinejatele on Lääne-Virumaa kontsedipaika tulemas veel kaunikõlaline folkbänd Saaga, mullu Matsalu Loodusfilmide festivalilgi kuulajad heldima pannud Veera Voima & Suo ning tänavu Soome Eurovisiooni eelvoorus osalenud inglihäälne lauljatar Hanna Marsh.

Välisesinejatest näeb-kuuleb tänavusel festivalil veel rootslaste pärimusmuusikat esindavat lustakat punti Skrömta ning Austraaliast pärit maailmarändurist ainulaadse jeffbuckleyliku häälega psühhedeelset akustilist folkrokkmuusikat esitavat Jonathan Flacki.

Lisaks esineb tänavusel Viru Folgil ka palju häid eesti muusikuid, sealhulgas aastatepikkuse vaheaja järel on taas laval ansamblid Forest, Tulli Lum ning Panto (varasem Pantokrator). Muu hulgas sisaldab programm ka Käsmu mehe Ülo Vinteri 85. juubelile pühendatud kontserti. Täpsema ülevaate tänavuse festivali kuuel laval toimuvast muusikaprogrammist leiate aadressilt www.virufolk.ee/programm.

Viru Folgi piletid on alates tänasest Piletilevis müügis.