Reedel toimub festivali Hea Uus Heli lõppüritus HUH`i Energiaöö, mis leiab aset Von Krahli teatri baaris.

“Üritus tõotab kujuneda üsna rajuks, kuid samas vaheldusrikkaks, kuna laval astuvad üles Zahir, Neoandertals ja Kismabande. Ehk siis erinevas stiilis energiamuusikat kõige karmimast metalist kuni psühhedeelseima elektroonikani,” teatab peakorraldaja Aivar Tõnso.

Õhtu üllatusesineja on Neoandertals Viljandimaalt. Tegemist on Sandra Vungi ja Rain Pohlaku duoga, kes nimetavad oma stiili ultrabrutal deathmetaliks.

Peakorraldaja Tõnso on sellise määratlusega täiesti nõus, pidades duot Eesti kõige karmimaks bändiks, kes jätkab ürgsete neandertaalaste võitlusi kaasaegses maailmas.

Peale pikemat puhkeperioodi astub fännide rõõmuks taas publiku ette Kismabande. “Ansambel on peagi valmistumas salvestama uut materjali ning otsimas selleks sobivat uut lähenemist. Tegemist on nende esimese laiviga Tallinnas pärast pea aasta kestnud ja teadlikult kavandatud vaheaega,” teatas Aivar Tõnso.

Oma tuntud mürarokilikus meeleolus astub üles Zahir. Tõnso sõnul on ansambel õige pea jõudmas ka debüütalbumi näol kuulajateni. “See väga-väga oodatud plaat on väidetavalt nüüd lõpuks jõudnud tootmisesse,” lisab peakorraldaja.

Lisaks valivad Energiaööl oma plaadikohvritest muusikat Chopper ja Aivar Tõnso. Visuaalset helikunsti loob Tencu alias Andres Tenusaar.

Tencu puhul on tegemist tippvisuaalimeistriga, kes just äsja võitis oma uue filmiga “Olematu olek” Kawasaki Short Film festivalil Jaapanis parima välismaise lühifilmi auhinna.