Rohkem või vähem räigemate sõnavõttudega naljaklippides esinevad eri näitlejate kehastuses kordamööda Lennart Meri, Tiit Vähi, Eino Baskin, Kirsti Timmer, Hendrik Sal-Saller, Raivo Järvi, Lea Veelma, Linnar Priimägi jt.

Erilise naudinguga on sõu käsikirja autorid Oliver Kask ja Urmas Nemvalts luubi alla võtnud iniseva hääletooniga Tiit Vähi. Ka Raivo Mets tunnistab, et läheb oma jutuga teinekord liiale. "Aga ma olen kõigest näitleja," pole Metsal enda õigustuseks midagi suurt öelda. Et Metsal kukub Tiit Vähi matkimine hästi välja, selgus Vanalinnastuudio "Raadio Nulli" tegemise aegu. "Seal oli Vähi veidi heatahtlikum. Nüüd… Ega see paroodia polegi otseselt tema, vaid ikka tegelaskuju," räägib Mets ja tunnistab, et palka ta selle parodeerimise eest hästi ei saa.

Tiit Vähi ütleb, et ta “Wigla show`d” ei vaata. "Mul on täna kohtumine Jaapani delegatsiooniga, ja Ameerika omaga. Ma ei ole sellel lainel, et sellest rääkida," arvab Vähi koosolekute keskel. Tunnistab siis, et “Wigla show” hiilgab madalate inimeste madalate naljadega. "See on seal labasus. Et ärrituda, peab olema mingi professionaalne tase," räägib Vähi ning toob paralleeli prostitutsiooniga. "Kes teenib leivatüki narkootikumide müügiga, kes nõmeduste mängimisega. Jobudega ma võistelda ei kavatse," teatab ärimees Vähi.

Maksid Timmerile kätte

Saate ainus naisnäitleja Pille Pürg matkib mõnuga Kanal 2s krahhiga lõppenud saatesarja “Lea seltskond” saatejuhti Lea Veelmat ning kirjasaatjat Maie Parrikut. Õhtulehe andmetel olevat "sensuaalne" Veelma saate ühele autorile Andrus Kivirähkile oma tegelaskuju pärast etteheiteid teinud. Õhtulehele kinnitab Veelma vastupidi, et ta seda saadet ei vaatagi. Kuid: "Saatetegijad on labane seltskond," teab ta vaatamatagi. "Miks ma peaksin vale-iseennast vaatama? Ma ju tean, et olen hoopis teistsugune. Kurb, et Vigla ei arene."

Dan Põldroosil on saates mitu osa. Kord on ta Eino Baskin, siis Push Up ja Haista Gäng. Siis jälle Onu Haista, kes teeb järele Raivo Järvi jutupliiatsi saadet ja räägib muinasjuttu viinaviskajast punamütsikesest. Mitut prominenti matkib ka Eesti Draamateatri näitleja Jan Uuspõld - Rein Langi, Hillar Kohvi ja Hendrik Sal-Sallerit. Tele- ja raadiotähest Kirsti Timmerist saab saates beib-kumminaine Kristi Timmer. Pärast intervjuud tõmmatakse punn eest ja Timmer vajub lössi põrandale.

"Saade on kuri, õel ja pahatahtlik. Autorid on nõdrameelsed inimesed, kel pole huumoriga küll mingit pistmist," usub Timmer. Miks ta aga saatesse sattus, aimab ta ka. Nimelt kuulutas Timmer mõni aeg tagasi, et tema “Wigla show´d” ei vaata. "Maika- ja viinapudelinaljad on ammu läbi. Kummaline on vaadata Põldroosi purjus mehena sõus ning paari tunni pärast samal kanalil teleoksjonit juhtimas," räägib Timmer.

Vigla tahab “Wiglat” muuta

“Wigla show´” produtsendi Ivar Vigla paneb küsimus, kas mõni kuulsus enda matkimise pärast ka etteheiteid on teinud, mõtlema. "Eii," venitab Vigla õlgu kehitades. "Seni veel mitte," ütleb ta ja võrdleb oma saadet joonistamisega. "Keegi ei keela ju šarži joonistamist," imestab Vigla ega arva, et kohati lähevad naljad üle sündsuse piiri.

"Jumal või saatus juhib neid tegelaskujusid. Teinekord hakkab üks või teine näitleja mõnda kuulsust matkima. Kui tuleb hästi välja, jääb saatesse," selgitab Vigla saate sündi. Näiteks karvamütsiga Eino Baskini tegelaskuju sai alguse bussist. Dan rääkis Baskini häälega ühe loo. "Dan on üldse ürgselt andekas inimene, joonistab väga hästi ja komponeerib," teab Vigla. Vanameister Baskinile meeldis, kuidas Dan Põldroos imiteerib, ja ta kutsus näitleja oma lavastusse "Kassikuld". Loomulikult Baskinit ennast parodeerima.

"Peaks ehk saate nime ära muutma? Selle peale oleme mõelnud," tunnistab Vigla, kelle sõnul jääks alatooniks ka siis ekstravagantne ja irooniline suhtumine. Õige pea lubab Vigla näidata Raivo Metsa kehastuses pisut põristava r-iga Raivo Järvit. "Ta joonistab koomiksi, kus tegelaskujudeks Lennart Meri ehk Lennu ja Haista," räägib Vigla.

Kirsti VAINKÜLA