Mõjukate-nädal algab 5. detsembril, mil lood ilmuvad nii Eesti Päevalehes, Delfis kui Maalehes. Sama nädala Eesti Päevalehe nädalalõpulehe LP vahel avadame 64 lk üleüldist edetabelit, kus kuulutame välja ka 2016. aasta mõjukaima eestlase.

Täiendavalt pöörame seal tähelepanu tublidele naistele, kes Eesti elus otsustavad, kaasa räägivad ja teed rajavad.

Venekeelsel Delfil on eraldi fookus Eestis elavatel venelastel.

2016 oli Eestis väga eriline aasta. Nagu ka maailmas. Kõik mõjud on jõudnud või jõuavad aja jooksul ka Eestisse.

2016 oli ka väga morn aasta – läbi enneolematute ponnistuste sai Eesti uue riigipea; lõpuks sai läbi Reformierakonna 17 aastat kestnud valitsemine; haldusreform lõi hambad Eesti maakaardile; Brexit üllatas Suurbritannias ja Donald Trumpi valimine USA presidendiks olid kõne- ning mureaineks ka meil.

Ja muidugi Venemaa – üllatused, vangerdused, võimu koondumine. See kõik mõjutab ka meid.

Ja Edgar Savisaare allakäik meie kõigi silme all.

Rääkimata meie jalgpallikoondise krahhist.

Murelikkuse kivimüüri vahele jäi siiski ka ilusaid hetki. Eesti teater on õitsel, Rio olümpial ei olnud meil midagi häbeneda, meie haridussüsteem on maailma tipus, Nordica leidis tugeva partneri, Estonia vallutas Moskva kultuurigurmaanid, võrkpallurid avastasid end Euroopa tipust jne.

Alates esmaspäevast asume tutvustama valdkondade mõjukamaid. Siis saame koos analüüsida, kuidas tormine aasta meie edetabelit riivas või puudutas ja näeme mõjukate mõju traagelniite.

Tänan kõiki, kes üle kahe kuu kestnud sõelumisprotsessil kaasa kaasa lõid ja Eesti kõige mõjukamad lugejate ette tõid: Juhan Kivirähk, Tarmo Vahter, Holger Roonemaa, Margus Järv, Kristjan Jõevere, Piret Põldoja jne.

Head lugemist ja kaasarääkimist!