Tähtsaim muudatus on aga see, et nii iga kategooria mõjukate järjestuse kui ka üleüldise pingerea on valinud meie toimetuste valdkondade spetsialistid kõige selle järgi, mida infoühiskond ning isiklik mõjutaju ütleb ja soovitab. Absoluutset ja kõige õigemat mõjukate valimise algoritmi pole maailmas veel loodud, aga küll ka see kunagi tekib.

Meie suure ja väikeste žüriide lähtekoht oli lihtne: valida välja inimesed, kelle teod, sõnad või ka vaikimine, eeskuju, aura või pikaajaline olemus avaldasid 2017. aastal nii suurt mõju, et jätsid kõige sügavama jälje.

Püüdsime vältida poliitkorrektsust, et mõjukad on poliitikud, ärimehed, riigiametnikud. Valisime inimesi, mitte positsioone.

Püüdsime vältida poliitkorrektsust, et mõjukad on eelkõige poliitikud, ärimehed, riigiametnikud. Nende mõju puudutab ühiskonna üht osa ja levib üldiselt eeskätt mööda positsioone, mitte niivõrd mööda konkreetseid inimesi ja nende mõjujõudu.

Meie valisime just inimesi. Sestap on kategooriad – näiteks noored, naised, maaelu edendajad või sport/meelelahutus/kultuur – väga tugevalt inimeste ja nende personaalsete võimete kesksed. Läbi lõid kõik need, kes on ise rajanud endale tee nullist tippu, nullist mõjukaks, nullist kõigile eeskujuks.

Loodame, et eri kategooriate mõjukad loovad ühiskonnas eeskujumustri, nii et üha rohkem püütakse nende headest omadustest õppida ja eeskuju järgi joonduda. Töökus, positiivsus, ainulaadsus, võidu- ja teotahe ning soov pidevalt areneda iseloomustavad lõviosa tegelasi, kes on meie tabelites.

Kui mõni nimi või positsioon kannustab ka teid paremaks saama, oleme täitnud osakese oma mõjukate projekti eesmärgist.

Tänases Eesti Päevalehes avaldame kõige mõjukamate noorte ja kõige mõjukamate venelaste edetabeli. Teisipäeval on ettevõtjate kord, kolmapäeval tulevad poliitikud ja riigiametnikud, neljapäeval avaldatakse Maalehes mõjukad maaelu edendajad ja Eesti Päevalehes mõjukad naised, reedel on järjekorras kõige mõjukamad spordi-, meelelahutus- ja kultuuritegelased.

Kogu LP on täies mahus pühendatud mõjukate TOP 100-le. Seal ilmub pikk lugu kõige mõjukama eestlasega ja palju muud, mis iseloomustab mõjukate argielu.

Head lugemist ja kaasamõtlemist! Kui mõni nimi või positsioon kannustab ka teid oma valdkonnas paremaks saama, oleme juba täitnud osakese oma mõjukate projekti eesmärgist.