Selle üritusega avatakse ühtlasi ka 20. Augusti väljak ning purskkaev. Kontserdil kõlab muusika Eesti esimesest iseseisvuse ajast, laulva revolutsiooni ajast ning tänapäevast peamiselt heliloojatelt Raimond Valgre, Alo Mattiisen, Rein Rannap jt.

Kontserdil esinevad solistid Jassi Zahharov, Airi Allvee, Kristjan Kasearu ja rockansambel, Meelis Hainsoo, ETV lastekoorid ja Politsei- ja Piirivalveorkester. Dirigendid Lii Leitmaa ja Hando Põldmäe.

Purskkaevu ehitab Tallinna Kommunaalmeti tellimusel Lemminkäinen Eesti AS. Lisaks purskkaevu rajamisele kaetakse 20. augusti mälestusväljak graniitkivist sillutusega, paigaldatakse pargiinventar ning teostatakse platsi ümbritseva ala haljastustööd. Tööde kogumaksumuseks on 890 tuhat eurot.

Tallinna volikogu otsuse kohaselt hakkavad mälestusväljaku kohal lehvima Eesti ja Tallinna linna lipp. Riigilipu heiskamisega silmapaistval kohal Harju mäe nõlval väärtustab ja meenutab Tallinn Eesti Vabariigi üht olulist tähtpäeva – taasiseseisvumispäeva, 1991. aasta 20. augusti sündmusi.