"Presidendi pilsner vahutab ilmselt sama palju kui Põhiseaduse pilsner," ütles Andrus Ansip ETV hommikuprogrammis.

Ansip tuletas meelde kümne aasta tagust aega, mil riigi aastapäeva tähistamiseks loodi vein.

Peaminister õigustas justiitsministeeriumi ettepanekut tähistada põhiseaduse aastapäeva erilise õllemargiga ka Soome näidetega - seal loodi riigi 90. sünnipäeva puhul vahuvein ja õlu.

Varem on Ansip Langi ideed kaitsnud ka teiste Eesti alkoholimarkide toel - meie poelettidel on näiteks Pealinna viin ja Vana Tallinna liköör.

Peaminister Ansip kritiseeris muude teemade kõrval ka Edgar Savisaare mõttet, et Eesti poliitikamaastikule jääb peagi vaid kaks suuremat erakonda - Keskerakond ja Reformierakond. Ansipi sõnul on näiteks sotsiaaldemokraatide toetus valitsuses olles kasvanud üle valimisteelse taseme ja IRL-il on toetus vaid kaks protsenti väiksem kui Keskerakonnal.

Ansip tunnistas ka, et Reformierakonna peamise valimiseelse lubaduse - viia Eesti 15 aastaga Euroopa viie rikkama riigi hulka - täitmine võib osutuda raskeks.

"15 aasta pärast see juhtubki, aga seda juhul, kui majandus kasvab seitse protsenti aastas," ütles Ansip. "Ega see lihtne ei ole. Mõnel aastal on majandus kasvanud üle 10 protsendi, sel aastal ligi kaheksa. Varsti see enam nii kerge ei ole, kui jõuame EL-i keskmise majanduskasvu juurde. Aga üritada tasub. Me olem sinnapoole teel."