Mitchell oli Apollo 14 astronaut ning kuues mees, kes on Kuu peal käinud, kirjutab The DailyMail. Mehe sõnul on ta teadlik mitmetest UFO külastustest Maa peale, kuid NASA on kõik maha salanud.
Praegu 77-aastane dr Mitchell rääkis raadiole antud intervjuus, et kosmoseagentuuri allikad on talle kinnitanud, et on tulnukaid näinud ning need pidavat välja nägema nagu kummalised väikesed inimesed.
Mehe arvates ei ole meie tehnoloogia tulnukate omale ligilähedanegi ning kui nad tõepoolest suhtuksid vaenulikult, ei oleks meid enam ammu olemaski.
Mitchell koos teise Apollo 14 liikme Alan Shepardiga hoiab enda käes kõige pikemat Kuul viibimise rekordit – üheksa tundi ja 17 minutit oma 1971. aasta missioonil.
“Mul on au teada fakti, et meid on siin planeedil külastatud ja UFO-d on tõesti olemas,” rääkis Mitchell.
“Valitsus on seda viimased 60 aastat osavalt varjanud, kuid aeglaselt on see hakanud välja lekkima.”
Aeronautika ja astronautika doktorikraadi omav Mitchell kinnitas, et kuulutujutud 1947. aastal Roswellis toimunud UFO-õnnetusest vastavad tõele ning sarnaseid juhtumeid on veel.
NASA ametivõimud on kõik väited kiiresti ümber lükanud. “NASA ei tegele UFO-de jälgimisega ning ei ole seotud tulnukate elu varjamisega ei sellel planeedil ega kuskil mujal universumis,” selgitas agentuuri pressiesindaja ametlikus teatas.
“Dr Mitchell on suurepärane ameeriklane, kuid me ei jaga tema arvamust selles küsimuses.”