Darwini auhinna väljaandjad pidasid vajalikuks peale esimese koha saavutaja ära märkida veel viis veidrat ja jaburat surmajuhtumit, saab lugeda lehelt Darwinawards.com.

Darwini spetsialistide hinnangul oli kuuendat kohta väärt kalifornialane, kes arvas, et suudab üheaegselt sülearvutiga tööd teha ja autot juhtida. Ta eksis. Mees sõitis maanteel oma sõidureast välja ja avarii vastutuleva autoga oli vältimatu. Politsei leidis ta laiba autoroolist, kõrvalistmel aga seisis ikka veel töötav sülearvuti.


Viienda koha vääriliseks arvati juunikuine juhtum, kui Illinoisis sai surma mees, kes sõbraga julguseproovi tegi. Mehed katsetasid, kumb söandab pealesõitva rongi ees kauem rööbastel lesida. Võistlus lõppes meestele südaööl, kui selgus, et võitja on see, kes üldse eest ära ei hüppa. Patrick Stiff sai surma, ja õnnetu vedurijuht ei märganud pimedas üldse, et oli millestki üle sõitnud.


Neljanda koha sai mees, kes  Lääne-Virginias ühel kenal talvepäeval küüni lammutama hakkas. Mees saagis küüni kandvad talad läbi ja hoone sadas talle kaela. Küünilammutaja leinajatele jäi lohutuseks vähemalt seegi, et mees saavutas oma eesmärgi – küün sai tõesti maatasa tehtud.


Kolmandale kohale jäi mutitõrjega end surma saatnud sakslane. Saksamaal Balti mere ääres püüdis üks mees oma suvilas mutte tõrjuda, kuid paraku lõppes üritus muttide võiduga. Mehike surus maasse hulga metallvaiu ja ühendas need siis kõrgepingeliiniga. Mutid muttideks, aga surma sai ka tõrjuja.


Auväärse teise koha pälvis Lõuna-Carolina paarike, kes taevast naudingut pakkuvat seksi ihaledes õnnetult surma sai. Nimelt leidis üks varahommikul ringi sõitev takso tänavalt alasti ja surnud mehe ja naise. Politsei oli hämmingus: ei mingeid tunnistajaid, ei jälgegi riietest ja isegi mitte avariitunnustega autot. Pikapeale saabus siiski selgus: ühe lähedalasuva kõrge hoone katuselt leiti kaks komplekti korralikult kokku volditud riideid. Paarike oli püramiidjalt plekk-katuselt seksi käigus lihtsalt alla sadanud.


Esimene koht ehk Darwini auhind

Texases saatis end surma alkohoolik Michael, kes erinevalt teistest hobikaaslastest armastas alkoholi manustada päraku kaudu. Michaeli naise sõnul oli mees klistiiridest ja sel viisil organismi viidava alkoholi tarbimsest lausa sõltuvuses. Ja siis ükskord laskis mees endale tagumisest avast sisse 1,5 liitrit šerrit. Kui tavaline joodik on liiga palju saanud, siis ta kas lõpetab joomise või kaotab teadvuse, ent kui Michael oli oma joobumuses pildi eest kaotanud, siis jätkas tema soolestikku pumbatud alkohol endiselt imedumist. Järgmisel hommikul oli Michael surnud.