23. mail jättis kohus arutelu pooleli Linteri kehva seadusetundmise tõttu.

Eelmisel aastal koostasid politseinikud Linterile kaks väärteoprotokolli: auto porise numbrimärgi eest ja selle eest, et hoolimata siseministri keelust korraldada avalikke koosolekuid, süütas ta küünlad Kaarli kiriku kõrval kõnniteel ja avaldas seal ka oma meelsust Eesti Vabariigi vastu. Kokku määrati talle väärteoemenetluse korras ligi 3000 krooni trahvi.

Linter palus eelmisel istungil menetlused lõpetada väärteo koosseisu puudumise tõttu. Ta kinnitas, et pronkssõduri juures ei korraldanud ta mingit meeleavaldust ega kutsunud sinna ka meediakanaleid. Politseiniku väide, et tema auto numbrimärk on porine, olevat aga korravalvuri kius.

Tänasel istungil tegi Linteri kaitsja Andrus Repnau kohtule avalduse, milles Linter loobus sellest kaebusest, mis puudutab trahvi porise autonumbrimärgi eest. Küll aga jäi Linter kindlaks seisukohale, et ta pole rikkunud avaliku koosoleku pidamise seadust, mistõttu tuleks tühistada talle tehtud 35 trahviühiku suurune ehk 2100-kroonine trahv.

Kohtuväline menetleja, politsei juhtivinspektor Aivar Sammal oli aga vastupidisel seisukohal. Istungil vaadati videot eelmise aasta 21. septembri õhtul Kaarli kiriku juures toimunust ja kuulati üle ka üks tunnistaja. Kaks kaitse poolt kohtusse kutsutud tunnistajat jäid kohale tulemata ja Linter loobus nende tunnistustest. Kohus kuulutab otsuse välja peale jaanipäeva.