"Nõukogude perioodil koges ajalooline moslemikogukond sarnaseid repressioone kui kristlikud kirikud ning pärast NSV Liidu lagunemist ja usuvabaduse printsiipide realiseerumist on alati taotletud sõbralikke suhteid teiste religioonidega, sealhulgas konfessionaalse kristluse, juutluse ja budismiga. Just selliste sõbralike suhete arendamise eesmärki taotleb ka käesolev kohtumine EELK peapiiskop Andres Põderiga," tõdes Venemaa 20 miljonilist moslemikogukonda esindav mufti Gainutin.

Peapiiskop Põder kinnitas sõbralike suhete olemasolu erinevate religioonide vahel Eestis ning tõi näiteid heast koostööst. Samas möönis peapiiskop, et maailmas on piirkondi, kus kahjuks suhted on pingelised. Näitena tõi peapiiskop hiljutised sündmused Egiptuses. Mufti Gainutin kinnitas, et Egiptuses toimuv on kahjuks murettekitav, samas tõi näiteid sellest, kuidas Egiptuse moslemid asusid toetama äärmuslike rühmituste rünnakute all kannatavaid kopti kristlaste kogudusi oma kirikute ja keskuste kaitsmisel ja ülesehitamisel. Ta avaldas lootust, et poliitilise olukorra stabiliseerumise järel lõppevad ka sarnased kokkupõrked erinevate religioossete rühmituste vahel.

Kohtumise lõppedes tänas mufti Ravil Gainutin peapiiskop Andres Põderit vastuvõtu eest ning esitas peapiiskopile küllakutse Moskvasse Venemaa Muftide Nõukogu peakorterisse. Peapiiskop tänas kutse eest ning avaldas omalt poolt head meelt heade suhete pärast kristlaste ja moslemite vahel Eestis aga ka Venemaal ja Soomes. Omapoolsed tänusõnad ütles Soome tatarlaste moslemikogukonna juht imaam Ramil Beljajev, kes on Soome saadetud teenima sealseid moslemeid just Venemaa Muftide Nõukogu poolt.