Vähemalt üks akendest sai kannatada, teatas RIA Novosti.

Saatkonda seitsmendat ööpäeva piirava Rossija Molodaja pressiesndaja Aleksandr Kalugini kinnitusel ei olnud loopijaks tema organisatsiooni liikmed.

"Me leiame, et tegu oli provokaatoritega. Ei Rossija Molodaja ega Naši kasuta selliseid võitlusvorme," kinnitas Kalugin.

Kalugini sõnul ronisid mõned tundmatud noored saatkonna Kalašnõi pereuloki poolse osa vastas asuva kahekorruselise hoone katusele ja asusid saatkonna suunas kive loopima. Üks saatkonna akendest mõranes.

Noorteorganisatsioonide liikmed ja miilits üristasid loopijaid kinni nabida, kuid neil õnnestus jälitajate eest pageda.

Täna öösel toimus sanktsioneerimata meeleavaldus ka Gruusia saatkonna ees. Rossija Molodaja liikmetele ei meeldinud nimelt Gruusia avaldus Eesti toetamise kohta. Meeleavaldajad hüüdsid tõrvikutulede valgel mõned korrad "fašism ei lähe läbi" ja läksid rahulikult laiali.

Euroopa Liit, NATO, Ameerika Ühendriigid ja paljud teised riigid ning organisatsioonid on nõudnud Venemaalt Viini konventsiooni täitmist ning vabastama saatkonna piiramisrõngast.

Kolmapäeva ennelõunal ründasid Naši liikmed Moskvas hoonet, kus pidi algama suursaadik Marina Kaljurandi pressikonverents. Märatsevad noored ründasid lisaks toimetuse ees seisvat suursaadiku autot ning rebisid sellelt  jõhkralt Eesti lipu.

Eesti saatkond Moskvas lõpetas kolmapäeva hommikul kell 9 konsulaarteenuste osutamise kuni olukorra lahenemiseni.