Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles Päevaleht Online’ile, et praegu on raske täpselt öelda, kui kõrgele vesi veel tõusta võib.

„hüdrometeoroloogid pakuvad, et nädal aega vesi veel tõuseb. Kolm eelmist päeva on tõus olnud 10 päevas, täna kaheksa, edasi siis loodame, et viis, kolm, kuni tuleb stabiilsusperiood ja hakkab veetase langema. Kuskil väga sadanud ju ei ole ja lund ka enam palju pole,” sõnas Haak.

Kui palju jõekaldad veel veetõusu kannatavad, on samuti ebaselge. Nõrgimad kohad suurvee suhtes on Tartus Vana-Ihaste ja Supilinn, neist esimeses on veepiiril asuvates majades vesi hoovis.

„Toapõrandatel vesi veel ei loksu, sinna 20-30 cm veel tõusuruumi. Sadeveekanalisatsiooni lõi ühe koha peal tagurpidi käima, kust hakkas vett tänavale jooksma. Neid kohti võib juurde tekkida,” rääkis Haak.

Homme koguneb linnavalitsuse kriisikomisjon, kus arutatakse veel läbi jõustruktuuride valmisolekut ja tegevusi, et kui on vaja kedagi päästma hakata, oleks võimalik linnakodanikele appi minna.

Siiani on teadaolev Emajõe veetaseme rekord 373 sentimeetrit, mis mõõdeti 1867. aastal, samal aastal alustati ka Emajõe veetaseme vaatlusi. Praegu on vesi tõsunud 308 sentimeetrini.