Projekti koordineeritakse läbi Amazoni probleemilahendamisskeemi nimega Mechanical Turk, vahendab BBC.

Google Earth sekkus Fossetti jahtimisse pärast seda, kui terve nädalavahetuse kestnud otsingute tulemusel ei leitud Nevadasse kadunud seiklejast ühtki jälge.

Steve Fossett läks kaduma 3. septembril pärast seda, kui ta oli oma ühemootorilise lennukiga Nevadas õhku tõusnud. Teada oli, et Fossett plaanib kõige rohkem kolm tundi kestvat lendu.

Ent Fossett lennult tagasi ei pöördunud ja tema leidmiseks korraldatud otsingud katavad 44 000 ruutkilomeetrit ehk ligi Eesti suuruse maa-ala.

Otsijate abistamiseks avaldas Google kiiresti uued Nevadast tehtud satelliidipildid. Seepeale lõi Amazon Mechanical Turki kaudu koostööotsingu. Nüüd saab iga sellest otsingus osavõtja alla laadida tükikese satelliitpilti, millelt otsida Fossetti võimalikku allakukkumiskohta. Selle koha juurde paneb otsija lipukese. Lipukestega varustatud pildid saadetakse otsimismeeskonnale, kes siis nende alusel saab päästemeeskonna lennumarsruute muuta.

Google Earthi kaudu otsijatele antud juhise kohaselt on Fossetti lennuk satelliitpildil umbes 21x30 piksli suurune objekt.

Ametliku otsingu esindaja, Nevada õhupatrulli majori sõnul pole tõenäoline, et Google Earthis oleks näha midagi, mida sõjaväesatelliitide pildid ei näidanud.

Fossetti otsingud ei ole möödunud siiski päris tulemusteta – Nevada õhupatrulli lendurid on kõnnumaalt avastanud juba kuus seni leidmata lennukivrakki, millest mõned on kellegi teadmata seal lebanud juba aastakümneid.