Sel nädalal tunnustas Eesti sisearhitektide liit juba 34. korda Eesti parimaid sisearhitekte ning nende loomingut ja jagades välja aastapreemiad.

Parimad kuulutati välja juba teisipäeval Arhitektuuri ja disaingaleriis, kus on mai lõpuni avatud ka 24 nominendi töid esitlev näitus. Auhinnad anti välja neljas kategoorias.

Parima söögikoha interjöör on Pärnu kohvikul Supelsaksad, mille autoriteks on Ruth Huimerind, Anna Huimerind ning Jaak Huimerind.

Parimaks ühiskondlikuks interjööriks pärjati tänavu Rotermanni jahulaos asuv büroo ADM Interactive, mille autoriteks Tomomi Hayashi, Ahti Grünberg ja Kerli Valk.

Parim näituse ja installatsiooni kujundus oli välinäitusel „ Eesti kirjanikud karikatuuris“, autoriteks Janno Siimar, Kaarel Vahtramäe, Mart Lankots ja Liina Jakobson.

Parim ajalooline interjöör on aga Kihnu muuseumil. Viimase autorid on Malle Jürgenson, Tea Tammelaan, Krista Lepland, Jaak Huimerind ja
Indrek Laos.

Samuti esitleti nominentide töödest kokku pandud raamatut „Ruumipilt 2010”.

Eesti sisearhitektide liidu aastapreemia žüriisse kuulusid tänavu sisearhitekt Annes Arro (žürii esimees), sisearhitektid Katrin Kaevats ja Taso Mähar, arhitekt Peeter Pere, disainer Asko Künnap, arhitektuuriteoreetik Karen Jagodin ning teatrikunstnik Pille Jänes. Aastapreemia auhinnafondiks on 100 000 krooni.