Ei ma ei usu seda. Ma usun, et see idee tuli pigem FSB kohalikust kontorist, sest nad vahel tahavad näidata Moskva peakorterile tulemusi. Aga kui vaadata, kuidas sündmus arenes ning et ta viidi Lefortovo kohtusse Moskvas, mis on FSB oma, siis võib päris kindlalt öelda, et hiljem organiseeriti seda operatsiooni FSB peakorterist Moskvas.

Kui suur on vahejuhtumi poliitiline mõõde?

See pole väga selge. On kaks võimalust: kogu see asi korraldati Moskvast, et oleks keegi näitamaks, et Eesti on osa Venemaa vastasest vandenõust või oli see kohalikul tasemel korraldatud ning Moskvast lihtsalt toetati seda. Hetkel on väga keeruline öelda, mida selle käiguga taotleti.

Kas FSB võib sinu hinnangul üritada Kohverilt mingit infot välja pressida?

Ma ei usu, et see oli selle operatsiooni peamine eesmärk. Tema kinnipidamise põhiline eesmärk on propaganda ja luureinfo saamine on teisejärguline. Ma tuletan meelde, et ametlikult väideti justkui oleks ta kätte saadud teel kohtumaks Vene agendiga. Seega kui ta tõesti võeti kinni enne Vene agendiga kohtumist, siis tegelikult ei pakkunud FSB-le ka huvi informatsioon, mida Kohverilt saada võiks. Ma usun, et kogu see juhtum pakub pigem Venemaale võimalusi propagandaks. Et näidata, et FSB käes on Eesti spioon, kes luuras Vene sõjaväe järele ning et ta on osa Venemaa vastasest vandenõust ja nii edasi.

Pikemat intervjuud vene ajakirjanikuga loe homsest Eesti Päevalehest!