Iisraeli on viimastel kuudel tabanud kuus maavärinat, neist kaks eelmisel nädalal, vahendab The Telegraph.

Ortodokssete juutide parteil Shas’il on olukorrale selgitus ja lahendus: maavärinad lõpevad, kui parlament võtab tagasi homoseksualismi suhtes liberaalsed seadused.

Shas'i partei liige Shlomo Benizri usub, et möödunud nädalal toimunud maavärin pole juhuslik. „Miks maavärinad juhtuvad? Üks põhjustest on asjad, mida Knesset seadustab – sodoomia,” pahandab poliitik.

„Homoseksuaalset tegevust julgustavate ja maavärinaid esilekutsuvate seaduste vastuvõtmise lõpetamine oleks vähekulukas meetod tuleviku maavärinate ennetamiseks,” selgitas Benizri.

„Jumal ütleb: sina raputad oma genitaale seal, kus sa ei tohiks ja mina raputan siis maailma, et sind üles äratada,” selgitas poliitik maavärina tagamaid.

Shasi partei on sarnaste sõnavõttudega varemgi silma paistnud. 1985. aastal süüdistas partei rongi ja bussi kokkupõrkes hukkunud 22 inimese surmas seda, et iisraellased ei järgi enam usutraditsioonde piisavalt täpselt. 

Iisrael dekriminaliseeris homoseksuaalsuse 1988. aastal ja sellest saati on vastu võetud mitmeid üsna liberaalseid seadusi: näiteks tunnustab Iisrael välismaal sõlmitud homoabielusid ja annab homodele pärimisõiguse. Möödunud nädalal tekitas Iisraelis pahameeletormi riigi peaprokuröri seisukohavõtt, et riik peaks lubama geidel lapsi adopteerida.