„Kasutusele on võetud operatiivsed meetmed,“ ütles Range. Vahetut ohtu inimestele ametivõimude kinnitusel hetkel siiski pole.

Varem on Saksa ajaleht Bild kirjutanud, et juhul kui USA ründaks Iraani, kavatsenuks viimane anda vastulöögi Saksamaal asuvatele USA sõjaväelennuväljadele, et häirida logistikat. Väidetavalt lasub ka agendikahtlus ühel Saksa ärimehel, kes oli konspiratiivselt ühenduses Iraani saatkonnaga Berliinis. 2. novembril otsiti läbi tema eluase.

USAl on Saksamaal Pfalzis üks suuremaid sõjaväebaase, mille kaudu on käinud ka Afganistani ja Iraagi sõdade logistika ning varustamine. Seal lähedal paikneb ka suur sõjaväehaigla.

Viimastel päevadel on teravnenud konflikt Iraani ja lääneriikide vahel, mis sai alguse Teherani demonstrantide rünnakust Briti saatkonna vastu. London saatis seejärel riigist välja Iraani diplomaadid ning Saksamaa Liitvabariik kutsus Teheranist tagasi oma suursaadiku.

Euroopa Liit võttis täna Teherani vastu kasutusele täiendavad survemeetmed, kehtestades uusi sisserännupiiranguid ning arestides 143 ettevõtte ja 37 eraisiku vara. Survemeetmed on suunatud Iraani tuumaprogrammi vastu ja nende kasutuselevõtt oli kavandatud juba enne Briti saatkonna ründamist Teheranis.

Euroopa Liit kavandab ühtlasi piirangut nafta sisseveole Iraanist ja sanktsioone riigi finantssüsteemi vastu. „Me oleme otsustanud töötada senisest palju karmimate meetmete kallal,“ ütles täna Prantsusmaa välisminister Alain Juppé.