Neljandat aastat antava kodanikujulguse aumärgi said seekord Marten Riisenberg, Bert Roostik, Silver Roostik, Heikki Reidla, Anna Saksing, Danel Saksing ning Valdeko Saksing, teatas justiitsministeerium.

Marten Riisenberg, Heikki Reidla ning Silver ja Bert Roostik näitasid ministeeriumi hinnangul üles suurt vaprust ja meelekindlust aprillirahutuste ajal Tallinna kesklinnas toimunud korrarikkumiste tõkestamisel. Oma suhtumise ja tegutsemisega näitasid nad kriitilistel hetkedel üles suurt isiklikku vaprust ja tahet aidata politseid, andes sellega tõhusa panuse rahutuste tõkestamisel.

Nimelt on nad OÜ Kemmerlingi töötajad, kes paigaldasid Tõnismäele ning Toompeale ja Kadriorgu piirdeaedasid. See toimus aga juba peale rahutuste algust ja kohati märatsejate „kivirahe“ all. Märulipolitsei suunamisel ja kaitse all paigaldasid mehed piirdeaedu, näidates üles initsiatiivi ning pälvides sellega politseiametnike lugupidamise.

Perekond Saksingud saavad kodanikujulguse aumärgid tänu oma julgele tegutsemisele, mistõttu jäi kurjategijatel vargus lõpule viimata ning kannatanule suurem kahju tekitamata. Samuti saadi tänu nende kodanike julgele tegutsemisele kätte üks kuriteo toimepanijatest.

Nimelt olid Saksingud 4. märtsi pärastlõunal märganud Võhandu jõe silla juures kahte autot, mis pikemat aega seal seisid ning mille juures liikusid kahtlased isikud. Mingil hetkel märkas Anna Saksing, et majapidamise poolt tulid kaubiku juurde kaks inimest ja istusid kaubikusse. Naine kutsus oma poja Danel Saksingu endaga kaasa ja nad läksid kahekesi vaatama, mis naabrite majapidamises toimub. Jõudes majapidamise juurde avastasid nad, et vanast elumajast on välja tõstetud antiikmööbel ning aken on avatud. Aknast sisse vaadates märkasid nad, et majas on taskulambi valgus ning akna juurde tuli üks noormees, kes ei osanud anda mõistlikku seletust toimuvale.

Kuna Annal ega ka Danelil ei olnud kaasas mobiiltelefoni, siis jooksis Anna koju, et helistada politseisse. Danel jäi valvama majas olevat noormeest, et too põgenema ei saaks. Ühel hetkel nägi Danel talu juurde sõitmas ühte sõiduautot ja läks vaatama, kellega on tegemist. Sel hetkel kasutas majas olnud noormees juhust ja jooksis ära. Sõiduauto juht, märgates tema jaoks võõrast isikut majapidamise hoovil, pööras auto ringi ja üritas ära põgeneda, kuid samal hetkel jõudsid sissesõidutee otsa oma sõiduautoga ka koju telefoni järgi läinud Anna koos abikaasa Valdekoga kes informeeris juhtunust politseid.

Valdeko Saksing blokeeris oma sõiduautoga põgeniku tee ja pidas kinni sõiduauto juhi, kelleks osutus Andrus Kõllamets, kes oli järgi tulnud oma kuriteokaaslasele, kui eemal valvates märkas, et olukord on halvenenud. Anna Saksing oli enne seda jõudnud üles kirjutada ka silla juures olevate sõidukite numbrid.