Nimelt kirjutas ajaleht Moscow Times, et teadlased leidsid hiljuti Siberist "elusad" mammuti rakud, mida kasutades oleks võimalik mammuteid kloonida.

Artiklile viidates postitas president Ilves oma Twitteri kontole aga inglisekeelse sõnumi: "Meanwhile, after the tiger, the amphorae and the cranes, I have a queasy feeling I know what's next. Just sayin'... ." ehk eesti keeles: "Pärast tiigrit, amforat ja kurgi, on mul ähmane tunne, et tean, mis järgmiseks tuleb. Lihtsalt mainin..."

Kaitseminister Urmas Reinsalu avaldas esmapäevases Wall Street Journalis hoiatava artikli Venemaa jätkuvalt agressiivsete kavatsuste suhtes Gruusias.

Reinsalu kirjutas, et Venemaa president Vladimir Putin šokeeris läänt, tunnistades üles, et kiitis Gruusia ründamise heaks juba 2006. aastal ehk kaks aastat enne tegeliku sõja puhkemist. Peale sõda on Venemaa viinud Gruusia koosseisu kuuluvatesse Abhaasiasse ja Lõuna-Osseetiasse 10 000 sõjaväelast ja suurel hulgal sõjatehnikat.

Hea lugeja! Kas sellised avaldused on asjatu provokatsioon idanaabri suhtes või näitab hoopis Eesti poliitikute selgroogu? Äkki on Eesti suhetes Venemaaga liiga leplik?

Kõik teemakohased mõtted on oodatud aadressile online@epl.ee ja selle loo kommentaariumisse!