Riike vihastas mehe raevukas jutlustamine katoliku kiriku ja organiseeritud religiooni vastu, vahendab Reuters.

El Salvador, Honduras ja Guatemala keelasid ära Jose de Jesus Miranda, kes juhib kultuselaadset liikumist ning kelle jutlused jõuavad USA-st Miamisy tele-eetri vahendusel tosinasse Ladina-Ameerika riiki.

Keelu otseseks põhjuseks sai see, et Jose de Jesus Miranda plaanis järgmisel nädalal sõita Guatemalasse, et oma sealsete pooldajatega kokku saada.

Jose Jesus de Miranda (60) on endine heroiinisõltlane, kes nooruses oma kodumaal Puerto Ricos ka vangis istus. Oma veebillehel pajatab mees avameelselt, kuidas ta kokaiini armastas ja unistas tööotsast Colombia narkolaboris.

Jose Jesus de Miranda on oma käsivarrele lasknud tätoveerida Antikristust tähistava numbri 666, kuid mees kinnitab, et tegelikult on ta taassündinud Jeesus Kristus. De Miranda selgitab, et Pauluse järgi pidavatki Antikristus tähendama uuestisündinud Jeesust.

Jose Jesus de Miranda kutsub katoliku preestreid pededeks ja on muuhulgas teatanud, et paavst peaks pükse kandma ja lõpetama saasta õpetamise. Halvasti arvab de Miranda ka Ladina-Ameerika lihavõttekombest, kus katoliiklased korraldavad paraade, millel nad suuri Jeesuse kujusid tänavatel näitavad.

Sügavalt katoliikliku El Salvadori president keelas de Mirandal riiki sisenmise põhjendusega, et mees olevat ohuks inimeste vaimsele tervisele. De Miranda vastas sellega, et teatas, et ärakeelamise eest saavat El Salvador karistuseks maavärina kaela.