Lisaks on Konkurentsiamet nimetanud 10 aastat tagasi sõlmitud erastamislepingut õigusvastaseks. AS Tallinna Vesi juhatuse esimees Ian Plenderleith ei ole lähenemisega päri: “Oleme 10 aasta vältel heas usus järginud erastamislepingut, mille tingimused seadis Tallinna linn, ja meil on raske soostuda väitega lepingu ebaseaduslikkusest 10 aastat pärast selle sõlmimist.”

„AS Tallinna Vesi on täitnud kõik 2001. aastal Tallinna Linnavalitsusega sõlmitud Teenuslepingus sätestatud kohustused, tagades kvaliteetse joogivee ning vee- ja kanalisatsioonitorustike väljaehitamise ja järjepideva arendamise,” rõhutas Plenderleith. Ta juhtis tähelepanu asjaolule, et erastamislepingu kohaselt pidi AS Tallinna Vesi tegema investeeringuid kvaliteedi tõstmisesse lepingu algusaastatel, tulu teenimise õigus investoritele pidi aga jääma lepingu hilisemasesse perioodi. Seetõttu, püüdes täna ühepoolselt erastamislepingust taganeda, soovib Konkurentsiamet küll kasu saada kõikidest erastamisest tulenevatest hüvedest, ent samas võtta investoritelt võimaluse oma investeeringult teenida mõistlikku tulukust. Plenderleithi sõnul oleks tal hea meel näha ja mõista Konkurentsiameti enda poolt koostatud analüüsi AS-i Tallinna Vesi tegevus- ja finantstulemustest alates ettevõtte erastamisest.

Juhatuse esimees toonitas, et ettevõte on korduvalt väljendanud valmisolekut parimate praktikatega kooskõlas oleva regulatsiooni üle läbi rääkida, austades ühtlasi erastamislepingu tingimusi – ettevõtte eesmärk on tagada Tallinna elanikele lepingu kestvuse jooksul jätkuvalt oma hinda väärt teenus. “Soovime kutsuda riiki üles lahendama tänased probleemid operatiivselt avatud läbirääkimiste teel, vältimaks tarbijatele ja maksumaksjatele kulukat kohtuteed ning Eesti maine kahjustumist rahvusvahelisel finantsturul,” lisas ta.

Plenderleith kinnitas, et kuniks kehtib erastamisleping, ei mõjuta tänane arutelu kuidagi tavatarbija jaoks pakutava teenuse kvaliteeti.