Euroopa keskpank sulgeks rahakraanid Kreeka pankadele.

„Kui Kreeka pangad on pankrotis ja Euroopa keskpangal on suured nõuded, külmutatakse Kreeka pankade kogu välismaal olev raha, kuni asi on selgeks tehtud,“ ütles Wessman.

Teiselt poolt ei saaks Kreeka pankade arvetel olevat raha mujale üle kanda ja näiteks Kreeka ekspordiettevõtete kodumaistele arvetele ei saaks välismaalt raha kanda.

Probleeme tekiks importkaupade kättesaadavusega, sest rahaülekanded ei toimiks ja ka raha oleks vähe.

„Eurode eest saaks põhimõtteliselt osta, kui eurosid on sukasääres. Aga küsimus on, kuidas raha maailma vahendatakse,“ seletas Wessman.

Ka ülejäänud eurotsoonile tekiks üsna korralik arve, kui Kreeka kokku variseks.

„Euroopa keskpank on Kreeka ülivõimsalt suurim võlausaldaja. Tal on Kreekast saada 140 miljardit eurot ehk mitmed sajad eurod kodaniku kohta,“ ütles Wessman.

Kõige suuremaks probleemiks peab Wessman siiski seda, et Kreeka krahh tekitaks küsimuse, kas midagi sellist võiks toimuda ka mujal.

„Näiteks siis, kui suvel räägiti Kreeka võlgade kärpimisest, tekkisid Itaalial finantseerimisprobleemid,“ rääkis Wessman.

Kreeka krahh võiks samas suurendada teotahet teistes probleemsetes riikides. Itaalias võiks tugevneda otsustavus vältida Kreeka saatust.